GiveAway Contest : Saya Nak T-Shirt “I LOVE KOREA” Dari UzairOthman.com

April 10, 2013 at 11:26 pm

DSC_0466

 

Salam dan Annyeonghaseyo kepada semua pembaca blog UzairOthman.com. Seperti korang semua tahu yang saya baru sahaja pulang dari Seoul, Korea selatan pada minggu lepas. Alhamdulillah segala perjalanan percutian saya berjalan lancar. Oleh itu, saya ada la sedikit ole-oleh nak diberikan kepada semua pembaca blog saya. Kepada yang baru pertama kali baca blog saya, saya ucapkan selamat datang dan salam kenal kepada semua.

Ada la sikit hadiah nak diberikan kepada anda. Ramai sangat mintak ole-ole pada saya. Jadi nak lebih adil ,saya buatlah contest supaya semua orang berpeluang untuk mendapatkannya. Mana la tahu nasib anda baik dan mendapat hadiah yang saya nak bagi ni. sebelum tu kita tengok dulu T-shirt yang merupakan hadiah utama yang saya nak bagi ni.

Hadiah T-Shirt I Love Korea ini ada satu helai saja..tapi untuk anda.. saya tambah lagi hadiah-hadiah yang lain supaya lebih ramai orang lagi boleh dapatkan ole-ole dari saya :)

 

Cheras-20130410-02692

Senarai Hadiah Give Away Contest kali ini :-

  • Pertama : 1 Helai Tshirt I Love Korea dan Korea Key Chain
  • Kedua : 1 helai T-Shirt (Korea with Palace & Flaq) dan Korea Key Chain
  • Ketiga : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain
  • Keempat : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain

 

Cheras-20130410-02694

 

Cara anda nak sertai contest ini senang saja. tak susah mana pun sebab saya memang nak bagi je ole-ole ni kat anda semua. Jadi bagaimana cara nak menang ?

Langkah-langkah yang anda perlu ikuti adalah :-

1. Like FanPage FB UzairOthman.com   

2. Buat satu blog post yang bertajuk “Saya Nak T-Shirt  I Love Korea Dari UzairOthman.com” .

3. Letakkan gambar di bawah ini di dalam blog post anda.

 

DSC_0434

 

4. Ceritakan dengan menarik kenapa anda inginkan T-Shirt I Love Korea dan pastikan anda meletakkan link www.uzairothman.com di entry anda.

5. Setelah selesai membuat  entry anda, hantarkan link entry anda di Komen post ini atau ke email uzairblog90@gmail.com. Jika hantar pada email, sila sertakan nama dan link entry.

 

Pemilihan Pemenang :-

Pemilihan pemenang adalah keputusan muktamad dari saya sendiri dan entry yang paling menarik dan kreatif adalah layak untuk memenangi hadiah yang disediakan. Kontest ini dibuka dari 11 April 2013 hingga 10 Mei 2013. Keputusan akan diumumkan pada 3 hari selepas tarikh tamat kontest. Entry yang paling banyak menerima komen juga turut membantu anda memenangi kontest ini.

Keputusan pemenang GA ini akan diumumkan di satu entry khas..jadi tengok2 la selalu blog ini ye :)

Jadi apa tunggu lagi ? jom la buat entry masing-masing dan hantarkan pada saya. Selamat Berjaya :)

 

Beli Sweater Baru – Seoul Aku Datang !!!

March 28, 2013 at 9:22 pm

IMG-20130328-02656

 

Walaupun saya ni bukanlah reti mana pasal K-Pop..Atas desakan abang saya yang nak sangat ke Korea Selatan telah saya tunaikan dimana saya bersama abang saya (Mohdzaid.com) dan ibu saya Zara Aluwi ( ZaraAluwi.com) akan ke Korea pada 1 April ini. Lebih menarik apabila anak buah saya yang berusia setahun juga turut akan mengikuti kami kesana. Mak Ayah dia tak dapat ikut sebab kerja.

Nampak sweater yang saya beli ni macam mahal je harganya..sebenarnya saya beli dekat downtown Mines saja.. selepas tawar menawar, saya dapat membeli sweater ini dengan harga Rm 30. Difahamkan bahawa Korea Selatan kini sedang memasuki musim panas, namun peralihan cuaca sejuk ke panas masih tidak mengubah suhunya. Suhu di siang hari sekitar 11 darjah celcius dan pada malam ia mampu jatuh sehingga 0 darjah celcius.

 

IMG-20130328-02653

 

Rasa tak sabar nak ke sana, walaupun pergi hanya 5 hari tapi ia sudah memadai bagi saya kerana dapat melangkah ke sebuah negara yang berlainan budaya dan ini merupakan kali pertama saya kesini. InsyaAllah saya akan update gambar terkini disana dan itupun bergantung pada line internet di hotel. doakan saya selamat pergi dan selamat balik :)

Link TV Streaming : Barcelona vs Real Madrid (Copa Del Rey)

February 26, 2013 at 1:27 am

real-madrid-vs-barcelona

 

Copa Del Rey (2nd leg)

Barcelona (1) vs Real Madrid (1)

26 febuary 2013

4 AM ( Malaysia Time)

Link Streaming

* we found 5 link for this streaming

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...