Popular Tags:

PAKEJ WINTER KOREA SELATAN 2015

October 9, 2014 at 1:24 am

20140501_101935

Annyeonghaseyo, Kini pakej korea selatan 2015 telah mula dijual oleh saya. Pakej selama 8 hari 7 malam bakal memberikan anda percutian idaman dengan cost yang rendah serta menjimatkan. Konspep percutian adalah backpacker concept dan sesuai untuk semua peringkat umur.

PAKEJ WINTER KOREA SELATAN 2015

20140430_141057
Tarikh Travel:-
– Pakej H = 8-12 December 2015 (winter season)
– Pakej I = 8-13 December 2015 (winter season)
– Pakej J = 8-15 December 2015 (winter season)

Tempat lawatan:-
– Pakej H = Seoul + Nami Island
– Pakej I = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej J = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island

Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej H= RM 2650 per person (kekosongan 8 katil)
– Pakej I = RM 2950 per person (kekosongan 9 katil)
– Pakej J = RM 4480 Per person (kekosongan 12 katil)

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej H= RM 2900 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej I = RM 3220 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej J = RM 4950 per person (kekosongan 4 bilik)

20140427_140341

PAKEJ TERMASUK

  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL  with 20 KG Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage) – Jika ambil pakej Jeju
  • Penginapan di Jeju island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour guide (Malay/english)

 

20140427_175225

PENTING ( MESTI BACA )

  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh sebelum 1 ogos 2015.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

KELEBIHAN PAKEJ INI

  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

20140513_101447

 

TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 40 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 1 ogos 2015

 

Gambar Penginapan (Guest House)

 

2394764

Penginapan Dorm/Hostel

23786927

Penginapan Double Bed

 

Anda juga boleh pilih pakej lain seperti:-

Tarikh Travel:-
– Pakej A = 17-24 April 2015 (Spring season)
- Pakej B = 25 April – 2 May 2015 (Spring Season)
- Pakej C = 2-7 May 2015 (Spring Season)
- Pakej D = 1-8 June 2015 (Cuti Sekolah)
- Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
- Pakej F = 8-15 December 2014 (Winter Season)

Tempat lawatan:-
– Pakej A = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland
- Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
- Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
- Pakej D = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland
- Pakej E = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland
- Pakej F = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland

 

20140513_113955

 

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan atau maklumat itinerary boleh hubungi:-

Email : uzairblog90@gmail.com

Facebook : Uzairothman.com 

20140513_131615

 Uzair Othman

JOM BERCUTI KE KOREA SELATAN !!!

Antara pakej korea selatan yang turut disediakan :-

PAKEJ AUTUMN KOREA SELATAN 2015

October 9, 2014 at 1:24 am

20140501_101935

Annyeonghaseyo, Kini pakej korea selatan 2015 telah mula dijual oleh saya. Pakej selama 8 hari 7 malam bakal memberikan anda percutian idaman dengan cost yang rendah serta menjimatkan. Konspep percutian adalah backpacker concept dan sesuai untuk semua peringkat umur.

ANTARA PAKEJ YANG DI TAWARKAN  AUTUMN  KOREA SELATAN 2015

 

Tarikh Travel:-
– Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej F = 12-16 September 2015 (Autmn Season)
– Pakej G = 12-17 September 2015 (Autumn Season)

Tempat lawatan:-
– Pakej E = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej F = Seoul + Nami Island
– Pakej G = Seoul + Nami island + Everland

 

20140430_141057

Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej E = RM 4480 per person (kekosongan 12 katil)
– Pakej F = RM 2700 per person (kekosongan 9 katil)
– Pakej G = RM 2950 per person (kekosongan 6 katil)

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej E = RM 4930 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej F = RM 2950 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej G= RM 3320 per person (kekosongan 3 bilik)

20140427_140341

Pakej termasuk :
– Penginapan sepajang lawatan (Dorm/Double bed/family room)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL (pergi balik)
– Luggage 20 kg per person
– Makan seperti dalam itinerary
– Transport subway/Public bus/ shuttle bus
– Tiket masuk tempat lawatan
– Airport Transfer
– Tour guide (Malay)
– Flight seoul-jeju with 15 kg luggage (jika ambil pakej jeju saja)

 

20140427_175225

PENTING ( MESTI BACA )

  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh sebelum 1 June 2015.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

KELEBIHAN PAKEJ INI

  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 40 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 1 June 2015

Gambar Penginapan (Guest House)

2394764

Penginapan Dorm/Hostel

23786927

Penginapan Double Bed

MAKLUMAT PENTING:

  • Penginapan adalah di Guest House
  • Transport utama adalah subway (Train)
  • Pakej berkonsep bajet dan jimat
  • Harga yang ditawarkan bergantung pada kadar semasa flight
  • Jadual boleh diubah mengikut masa dan keadaan yang sesuai.
  • Makanan yang disediakan adalah halal (Pork Free)
  • Sila tempah awal untuk mengelakkan penginapan penuh.
  • Sila baca jadual perjalanan bagi mengelakkan anda keliru dengan aktiviti disana.
  • Jika anda tidak biasa dengan makanan korea, sila bawa makanan sendiri jika perlu.
  • Bawa ubat-ubatan jika perlu.
  • Bawa toiletries sendiri.
  • Tuala disediakan di Hostel.
  • Ada Free wifi /dapur/mesin basuh/iron di GuestHouse .

 

Kadar semasa tukaran wang korea – Malaysia

  • RM 100 = 32 000 KRW
  • RM 1000 = 320 000 KRW
  • RM 3220 = 1 000 000 KRW

 

20140513_113955

 

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan atau maklumat itinerary boleh hubungi :-

Email : uzairblog90@gmail.com

Facebook : Uzairothman.com 

20140513_131615

 Uzair Othman

JOM BERCUTI KE KOREA SELATAN !!!

Antara pakej korea selatan yang turut disediakan :-

Trip Backpacker Hatyai-Phuket-Krabi – Part 1

October 6, 2014 at 5:20 pm

1

Assalamualaikum, rasanya dah cukup lama tak update blog..sekarang update la sikit untuk trip backpacker saya baru-baru ini iaitu ke Thailand. Melibatkan 3 bandar pelancongan terkenal di Thailand iaitu Hatyai, Phuket dan Krabi selama 6 hari 5 malam. Saya mulakan perjalanan saya dari KL sentral pada jam 10 malam dimana perjalanan dari sini ke Hatyai mengambil masa selama 14 jam. Oleh kerana perjalanan dalam tempoh yang lama, jadi dah prepare siap-siap makanan untuk makan dlm  KTM ni.

2

Saya booking tiket ktm ni untuk seat bawah yang berharga RM 60 sehala. memang selesa dan sejuk..selesa la nak tidur sementara menunggu perjalanan ke Hatyai.Di nasihatkan anda ambil katil sebab nanti lenguh nak duduk kalau ambil seat tanpa katil ni. Dekat dalam KTM pun ada kantin dan ada orang jual makanan cuma harganya boleh tahan mahal juga la. Baik siap-siap beli makan di luar.

 

3

 

Jam 9.30 pagi,  baru sampai station padang besar untuk turun bagi pemeriksaan imigresen. sebelum cek passport, singgah dulu makan di kantin station ktm padang besar ni. murah lagi makan kat sini..hehehe…lebih kurang jam 10.30 pagi, train ke Hatyai akan berada di platform 1 untuk meneruskan perjalanan. Dari padang besar ke Hatyai mengambil masa 1 jam perjalanan.

4

Akhirnya sampai juga di station kereta api Hatyai. starting pada sini, sudah ramai travel agen dan pemandu tuk tuk menunggu anda. saya sudah pun menempah bilik di guest house berdekatan bandar Hatyai ni. Memang murah penginapan di Hatyai. Dari station Hatyai ke Guest house mengambil masa 10 minit jalan kaki, tak jauh mana pun dari tempat tarikan disini iaitu Hatyai night street.

 

5

gambar atas ni adalah permandangan Hatyai dari Guest House yang saya menginap. di sepanjang bahu jalan penuh orang menjual pelbagai barangan menarik seperti baju, kasut , restoran halal, tiket loteri dan massage paling banyak..haha..lupa nak bagi tau, kat sini waktunya lewat sejam dari Malaysia sebab Thailand GMT-7.

 

6

Ni la bilik yang sy tempah, simple dan biasa je..maklumlah murah kan…yang penting cukup la untuk tinggal semalam disini.

7

ni sebenarnya lobby hotel ni, dia include sekali cafe dan reception guest house ini..nak surf internet boleh la kat sini.

8

gambar kat atas tu bukan air bateri ya..itu drinking water..memang sttle..

9

selepas check in, saya berjalan-jalan dulu di bandar Hatyai untuk surver apa yang menarik kat sini..di waktu siang ramai orang Malaysia ke sini untuk beli-belah sebab barang-barang kat sini semua murah.

10

nak cari makan halal tak susah kat hatyai ni, banyak restoran halal ada dan mereka juga boleh berbahasa melayu sebab mereka orang pattani. dialek dia pun lebih kurang Kelantan-Terengganu juga. makan dekat sini sama je dengan kat KL..lebih kurang je harganya..pandai cari boleh la dapat murah.

11

lepas makan, meneruskan perjalanan ke Floating market yang terkenal kat Hatyai ni. Perjalanan selama 20 minit dari bandar Hatyai dengan menaiki tuk-tuk.

12

TUUU DIAAA floating market…di buka dari petang sampai kul 7 mlm cam tu..better datang dalam pukul 4 petang sebab lewat petang mcm tu dah mula ramai orang.

13

Dekat sini majoiriti penjual ada beragama islam, tapi sy nasihat beli lah yang dekat orang yang pakai tudung sebab yang itu confirm islam.. dekat thai ni kritikal sikit untuk orang yang pakai tudung.

14

ini favorite saya semasa di floating market..beli air dalam cawan tanah liat..ada pelbagai bentuk memang menarik dan murah..25 bath saja.

15

dekat area floating market ni, ada juga satu pasar yang menjual pelbagai jenis souvenir..harganya kene pandai tawar baru dapat murah. macam biasa dekat sini anda boleh berbahasa melayu dan mereka akan faham sebab mereka orang Pattani. selepasmelawat floating market, saya pun pulang semula ke bandar Hatyai.

16

 

Hari pun semakin malam, jadi terus pergi ke area Hatyai night street berdekatan dengan Lee garden plaza. tengok jela gambar diatas ada bermacam-macam makanan. paling menarik udang galah…..

17

besauuuu udang tuuuuu..harganya 300 bath sekor…tak tahu la murah ke mahal..hehehe

18

ni la kedai makan pilihan saya, sebab nya “anda pun paham kan” ..awek lawo pulak yang hidangkan makanan..hahahahaa…menu kat sini yang best Nasi lemak ayam goreng dan teh ais…teh ais dia memang terbaik dan ayam goreng pun sedap dan berempah.

19

 

ini lah suasana Hatyai di waktu malam, penuh je dengan orang Malaysia…sambung baca perjalanan saya di part 2 (klik sini)

Thanks sudi baca.

 

Jika anda mencari pakej backpacker Hatyai-Phuket-Krabi murah, boleh refer di page ini :-

http://www.uzairothman.com/2014/10/04/pakej-backpacker-hatyai-phuket-krabi-7d6n.html (klik link ni)