Popular Tags:

Be Pro, Be Hero Hanya Dengan GoPro

March 15, 2014 at 12:00 pm

20140314_214223(0)

Selfie ? ambil gambar diri sendiri? mungkin ramai orang cakap hanya perempuan saja yang suka. Tapi bagi lelaki ambil gambar sendiri dengan berlatar belakang permandangan menarik dan hasil kualiti gambar yang terbaik merupakan minat yang lelaki suka. oleh itu saya membeli GoPro ini. Ternyata memang agak sedikit sukar untuk gunakannya pada permulaan, sebab itulah nama dia GoPro. kameri yang mempunyai 12 megapixel ini sangat cantik gambar nya.

Resolusi gambar ini boleh adjust sehingga 4000K  kalau tak silap. memang lebar dan boleh adjust kecikkan sikit gambar tu kalau rasa nak jimat kan space memory card. korang kene prepare memory card yang besar dan powerbank kerana camera GoPro ini mampu tahan sehingga satu jam 30 minit saja. kualiti gambar memang terbaik dan ianya anti shake.

20140314_214526

 

Kos saya beli camera GoPro (Black Edition – HERO 3+)  ini adalah

1. Camera GoPro = RM 1490 (Termasuk Memory card 32 GB dan remote control)

2. Stick atau orang panggil monopod = RM 90

3. Camera holder GoPro = RM 85

Total = RM 1665  (Tak tau la nak cakap murah ke mahal)

20140314_214544

 

Inilah pandangan dari belakang GoPro, ia tak de screen untuk korang tengok. kalau nak tengok kene connect kan GoPro dengan smartphone atau ke laptop anda. anda perlu belajar beberapa perkara penting seperti

  • Connet GoPro to Smartphone (using wifi)
  • connect GoPro to remote control (using wifi)
  • Install update from GoPro website

kalau korang nak edit setting ni sebijik macam main digimon screen dia. cara paling senang, belajar je kat Youtube. orang kedai takkan ajar anda kerana mereka pun taktau.

 

10009739_10200829700899765_1118273407_n

 

Inilah contoh gambar yagn saya ambil bersama rakan saya Hafiz di hadapan rumah saya. Kalau kene dengan lightning dan keadaannya pasti gambar itu akan cantik. waktu ni saya ambil gambar guna wifi dari smartphone saya. korang boleh guna Iphone atau apa saja aplikasi GoPro dari Android untuk connect dengan GoPro. so, selamat belajar la semua ya…

Menang Iphone 5s Dari Denaihati.com

March 14, 2014 at 10:02 pm

1622850_10200800252843582_1965962297_n

Memiliki Iphone 5s mungkin menjadi impian atau keinginan seseorang yang gemar dengan gadget baru. Mungkin ini takdir dan rezeki dari Allah, syukur Alhamdulillah saya menjadi salah seorang pemenang cabutan bertuah di Event Sepetang Bersama Blogger yang dianjurkan oleh Denaihati.com.

Memang tak sangka menang Iphone 5s ni kerana ini kali pertama saya menyertai sepetang bersama blogger. Event ini merupakan acara tahunan dan tahun 2014 adalah tahun ketiga ia dilangsungkan. Lebih 340 orang blogger yang menyertai event ini berpeluang menyertai cabutan bertuah yang menyediakan pelbagai jenis hadiah menarik seperti percutian, gadget dan hosting blog serta banyak lagi.

20140314_213322

Inilah Iphone 5s yang saya menang tu, mungkin buat rakan-rakan blogger yang tak menang mungkin belum rezeki anda lagi. cuba lagi tahun depan, InsyaAllah akan sampai juga rezeki anda nanti. Saya mendoakan Blogger Denaihati.com dan krew nya murah rezeki dan panjang umur serta maju di dalam perniagaan atau apa saja perjalanan hidup mereka.

20140314_213450

 

Terima kasih juga kepada penaja-penaja cabutan bertuah dan kini saya telah pun merasmikan smartphone ini..Dan paling best saya gunakan thumbprint untuk unlock fon ni..jadi ia lebih secure dari smartphone yang lain..akhirkata, terima kasih banyak2..dan semoga ada rezeki lain lagi di masa akan datang…Aminnnn

Pakej Percutian Murah Ke Korea Selatan (Seoul & Jeju Island) 2015

February 26, 2014 at 1:50 am

93d4b02bc5c90584558ad5efbadd9729

Pakej Percutian Murah Ke Korea Selatan [MUSIM SPRING]

  • Travel Date : 23-30 April 2015
  • Duration : 8 Hari 7 Malam

HARGA PAKEJ  LENGKAP:

DEWASA:

  •  RM 3890 per person  (Dorm/hostel) 
  • RM 4330 per person (Twin Room)

Kanak-kanak:

  • RM 3700 per person (Bawah 12 tahun pada tarikh travel)
  • RM 500 per person (Bayi bawah 2 tahun pada tarikh travel)

HARGA PAKEJ BAJET

  • RM 3750 Per person (tanpa luggage/ tanpa makan dalam flight/ tanpa insurance)

IMG-20140319-WA0001

 

PAKEJ PERCUTIAN ANJURAN CUTI CUTI BAJET. saya sebagai penjual pakej korea selatan.

Itinerary :-

Hari Pertama 

Tiba di Incheon Airport dan dijemput oleh Tour Guide disana. Check in di Iteawon ( Jins paradise guest house ). Makan tengah hari di Korean Restaurant. Melawat bandar Seoul dengan menaiki bas tour dan melawat Rainbow Bridge (Han River Musical Light Show). Pulang semula ke Guest House dan makan malam di sana (Korean BBQ).

Hari Kedua

Sarapan Pagi di Guess House. Bertolak ke Gagnam Station untuk menaiki bas ke Everland Theme Park. Makan Tengah hari di Everland Theme Park (Meal Box). Pulang semula ke Gagnam Station untuk shopping di Gagnam shopping street. Menikmati minum petang di Coffe Cafe Gagnam Station (Tanggungan sendiri). Pulang semula ke Guess House dan makan malam.

Hari Ketiga

Sarapan pagi di Guess House. Menuju ke Jongakk Station untuk ke Nami Island Tour. Pulang semula ke Iteawon dan melawat Masjid Antarabangsa Iteawon atau War Museum (tergantung pada masa). Menikmati perjalanan ke Namsan Tour dengan mengunakan Cable car. Lawatan ke Namsan Tower termasuk Observatory dan Teddy Bear Museum. Shopping di Myeon Dong dan pulang semula ke Guess House. Makan tengah hari dan makan malam di Restaurant tempatan di Iteawon.

Hari Keempat

Sarapan pagi di Guess House. Melawat Hanok Village dan boleh ambil pelbagai gambar menarik berlatar belakang perkampungan korea selatan. Melawat Culture day dan shopping di Insa Dong. Makan tengah hari di korea Traditional Restaurant. Melawat Gyeongbokgung palace. Pulang semula di Guess House untuk makan malam dan berehat. Sambung perjalanan di waktu malam ke Dongdemuen night market.

Hari Kelima

Sarapan pagi di Guess House. Free And Easy di waktu pagi dan pelancong boleh memilih untuk melawat beberapa tempat menarik di sekitar Seoul. Makan tengah hari berkelah di Han River. Melawat Nandeamun local market  dan Cheonggyecheon stream. Pulang semula ke Guess House dan makan malam Korean BBQ.

Hari keenam

Sarapan pagi di Guess House.. Bergerak ke Gimpo Airport dan mengambil penerbangan ke Jeju island. Check in rainbow guesthouse. Jeju Island Tour dan makan tengah hari di Restaurant tempatan. Menikmati sunset Beach di Jeju dan melawat bandar Jeju. Makan malam di restaurant tempatan dan pulang ke Guess House.

Hari Ketujuh 

Sarapan pagi di Guess House. Melawat Fish market jeju, Ladang tea tea korea, Love park jeju, Jeju stone tomb , Jeju garden , Jeju waterfall forest dan makan tengah hari di restaurant tempatan. Pulang ke Guess House dan check out. Kembali ke Gimpo Airport dan bermalam di Iteawon ( Jins paradise guest house )

Hari kelapan.

Sarapan pagi di Guess House. Menuju ke Airport Incheon untuk pulang ke tanah air. Tamat lawatan.

large_IMG_2383

Pakej termasuk :-

  • Makan seperti di dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Bayaran Masuk Tempat Lawatan
  • Bayaran Train/Bas/Penerbangan ke Jeju (Transport)
  • Tiket penerbangan pergi balik KL-Seoul (AirAsia )
  • Luggage (Bagasi 20kg setiap seorang)
  • makan dalam flight
  • Insurance penerbangan
  • Penginapan sepanjang lawatan (Guess House/Hostel)
  • Tour Leader (Malay/English)
  • Deposit RM 2000 per person.
  • Tarikh Tutup Pakej : 31 December 2014

5

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya di :-

  • Email : Uzairblog90@gmail.com
  • Facebook : UzairOthman.com
  • WeChat : uzairothman16
  • Hubungi/whatsapp : 010-2325292

Baca banyak lagi pakej korea  di (www.uzairothman.com)