Popular Tags:

PAKEJ BACKPACKER JAPAN 2016

October 26, 2015 at 3:55 pm

j7

PAKEJ BACKPACKER JAPAN 2016

Pakej melancong ke jepun berkonsepkan Backpacker travel akan melawati beberapa tarikan utama di Jepun seperti Bandaraya metropolitan Tokyo, Disneyland dan Kawaguchiko lake bagi melihat Mt. Fuji. Pakej adalah limited kepada 10 orang sahaja

Tarikh Travel : 23 – 27 April 2016

j5

………………………………………………………………………………………..

Antara tempat lawatan

Day 1 (No Meals)

  • Penerbangan KL-TOKYO (2.30 PM)
  • Tiba di Tokyo Haneda Airport (10.30 PM)
  • Check in hotel

Day 2 (Breakfast/Lunch)

  • Shinjuku Gyoen National Park (with ticket)
  • Harajuku
  • takeshita street
  • Shibuya Crossing
  • Hachiko statue
  • Shinjuku Gyoen National Park (with ticket)

Day 3 (Breakfast)

  • Disneyland theme park (with ticket)

Day 4 (Breakfast)

  • Lake Kawaguchiko (view Mount Fuji)
  • include Day bus ticket (Kawaguchi area)

Day 5 (Breakfast/Lunch)

  • Akihabara (electronic town)
  • Nakamise street (Souvenir shopping)
  • Sensoji shrine
  • Kaminarimon gate
  • Tokyo skytree (Not include observatory) 
  • Tokyo solamachi
  • Airport transfer ( 7.00 pm)

………………………………………………………………………………………..

j3

PAKEJ TERMASUK

  • Tiket penerbangan pergi balik KL-TOKYO (AIRASIA)
  • Luggage 20 KG setiap seorang
  • Penginapan Hotel 5 hari 4 malam (dorm sharing/private room)
  • Makan seperti dalam Itinerary
  • Transport Train/subway
  • highwaybus pergi dan balik untuk Kawaguchi (view Fuji)
  • tour guide (Malay)
  • Tiket masuk tempat lawatan
  • Airport transfer

PAKEJ TIDAK TERMASUK

  • insurance
  • inflight meals
  • tambahan tempat lawatan

j4

………………………………………………………………………………………..

HARGA PAKEJ

  • Penginapan Double Room = RM 4750 seorang
  • Penginapan Triple room = RM 4550 seorang
  • Penginapan Quad Room = RM 4450 seorang

*Deposit tempahan adalah RM 2000 seorang…tempahan awal diperlukan kerana penginapan adalah sangat limited.

solo traveler atau group traveler dialu-alukan menyertai pakej ini 

Untuk tempahan atau sebarang pertanyaan boleh berhubung di

FACEBOOK : UZAIROTHMAN.COM

EMAIL : cuticutibajetmurah@gmail.com

 

j8

Syarat Memasuki Jepun

  • VISA akan diberikan semasa ketibaan di Airport Tokyo (VOA – VISA ON ARRIVAL)
  • Bekas banduan tidak dibenarkan mengunakan VOA, maka anda perlu memohon visa melalui kedutaan jepun di Malaysia.
  • Makanan dari Malaysia boleh di bawa.

 

Maklumat Pakej 

  • Penginapan adalah Hotel bajet (dorm sharing / private room concept)
  • sarapan pagi disediakan pada setiap hari (basic breakfast roti/jem/kopi)
  • pengangkutan utama di Tokyo adalah Train/subway
  • Boleh bawa beg tarik (perlu bersedia angkat ketika menaiki train/subway)
  • kesihatan dan persediaan fizikal yang baik kerana banyak jalan kaki.
  • Wifi free di Hotel
  • Makanan yang disediakan adalah Halal food

j6

anda bakal menikmati HALAL GOZEN yang terkenal di Tokyo

j1

 

kaminarimon gate adalah lokasi wajib jika datang ke Tokyo

j2

 

Ini adalah NAKAMISE STREET yang terkenal dengan souvenir

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE MADRID,SPAIN

September 8, 2015 at 5:07 pm

IMG_8538

Perjalanan jelajah Europe saya diteruskan dan kali ini ke Kota Madrid di Sepanyol. selama 3 hari 2 malam saya di sini dan ini merupakan salah satu wishlist tempat lawatan saya.  Dalam lawatan saya ke Madrid ni tak perlu cop passport sebab saya sudah cop di Paris. Anda boleh travel dalam Euro iaitu lebih kurang 26 negara tanpa cop passport kecuali UK dan beberapa negara lain.

bagi yang belum baca perjalanan jelajah eropah saya terdahulu, boleh baca disini (klik dibawah)

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE PARIS, FRANCE

 

IMG_8386

 

Saya tiba di kota Madrid dengan menaiki pesawat EasyJet iaitu pesawat tambah murah yang terkenal di Eropah..Travel dengan flight lebih cepat berbanding train dan bas..harga nya juga tidak mahal..masa saya travel dari Paris-Madrid , kos penerbangan adalah 47 Euro.. Jika naik flight EasyJet anda akan mendarat di Terminal 1 Barajas Airport, Madrid. Pengangkutan termudah dari airport ke kota Madrid adalah dengan menaiki bas dengan kos 5 Euro. Nak naik train pun boleh juga lebih kurang 2 Euro kosnya. Oleh kerana saya menginap di area Atocha, jadi dengan menaiki bas ini lebih mudah sebab station akhir bas ini adalah di station bas Atocha.Tempoh perjalanan sekejap saja lebih kurang 30 minit.

 

IMG_8393

 

Akhirnya tiba di Station Atocha…station ini bukan hanya untuk bas tapi ada juga train antara bandar di sepanyol, train bandar madrid dan train ke bandar eropah yang lain.  Cuaca masa saya disini adalah 43 darjah celcius kerana waktu ni adalah permulaan musim panas..jadi kene banyak minum air.

 

Klik READ MORE dibawah untuk terus membaca perjalanan saya di Europe..

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE PARIS, FRANCE

September 2, 2015 at 7:31 pm

2

Assalamualaikum, kali ni saya nak share pengalaman saya travel di benua eropah yang melibatkan 4 negara  iaitu UK, Perancis, Spain dan Netherlands . selama 2 minggu saya travel di benua eropah ini …waktu saya travel ini adalah permulaan musim panas di eropah..saya ni memang jenis tak suka travel pada musim sejuk sebab susah nak berjalan dan leceh…lagi pun memang dah biasa musim sejuk masa kat korea sebab tiap2 tahun ada bawa trip ke sana..

1

pendekkan cite, kita terus bermula dari charles de gaulle airport (CDG), paris…saya tiba di airport ni pada jam 7 pagi waktu paris selepas mengharungi 15 jam penerbangan yang melibatkan 1 transit di Hanoi..ini kerana saya menaiki pesawat Vietnam Airlines.  tiba di airport ni anda perlu melalui pemeriksaan imegresen dan bagi passport Malaysia..anda boleh melawat negara-negara di eropah selama 90 hari..lebih dari tu kene visa la ye..Imegresen disini taklah banyak tanya seperti di London…yang penting anda perlu membawa salinan tempahan tempat tinggal, wang secukupnya dan kalau boleh bawa sekali salinan travel insurance anda..Dari airport ke bandar Paris mengambil masa lebih kurang 40-60 minit perjalanan dengan menaiki train ..kadar bayaran adalah 10 Euro dan anda boleh berhenti di mana-mana station di zon 1 dan zon 2 Paris..korang boleh rujuk zon-zon ni di website train paris atau mana-mana map paris.

 

3

Saya memilih untuk berhenti di Station Gare Du Nord kerana disini mempunyai luggage storage..simpang beg dulu supaya senang nak travel untuk hari ini..cost luggage storage ini adalah dari 7-10 Euro mengikut saiz storage..kalau korang ramai, ambil je storage yang besar tu lagi jimat…sebelum nak simpan storage..beg korang akan di periksa dulu..ada mesin scanner..jangan bawa benda pelik2 pulak..sini ketat sikit keselamatannya…nak bayar luggage storage ni korang kene pakai siling..kat Paris jarang dia orang pakai note…lebih bagus bawa kad kredit sebab semua vender mesim terima kad kredit termasuklah nak beli apa2 tiket seperti train dan bus…Dengan menaiki metro atau train di dalam Paris ni, korang memerlukan tiket train yang mencukupi…jadi saya suggest korang ambil metro paris carnet 10 tickets  dengan cost 15 Euro (ni aku genapkan aje..harga asal 14 euro lebih..) .. 

Klik Read More untuk baca lebih lanjut..