Popular Tags:

Terkini pesawat AirAsia Indonesia QZ8501

December 28, 2014 at 2:57 pm

awhj-Qsx

 

temubual terkini mengenai pesawat AirAsia Indoneisa QZ8501

 

Pilot : captain Irianto

co-pilot : Remy elmanuel rasor

SENARAI NAMA PENUMPANG ADALAH SEPERTI DI BAWAH:-

28senarai1.transformed 28senarai2.transformed 28senarai3.transformed

 

Details pesawat QZ 8501

2

3

Maggi Ketam Bangi Memang torbaik !!

December 21, 2014 at 12:23 am

 

IMG_2192

 

Bayangkan minggu ini saja 2x kali saya datang ke Gerai Chili Spicy Pasti Meletop !!! yang terletak di Food Court Tingkal 1, Bangi Gateway seksyen 15 ,Bandar Baru bangi. kuah maggi nya memang terbaik dan maggi di import dari Thailand..aku syak brader ni orang kelantan..sedap ya amat maggi kat sini…Harga pun takde la mahal mana..kira standard bandar la…Maggi ketam RM 13 satu mangkuk yang berisi 1  ketam.

selain dari Maggi ketam, terdapat juga Maggi udang, udang galah, sotong, ayam, ikan merah…selain itu terdapat juga Laksa penang, siam ,kelantan dan johor serta kegemaran saya iaitu Laksam !!

 

 

 

IMG_2184

ini lah kedai nya..kecik je..tak besar mana pun sebab ia dekat food court…penuh teliti brader ni masak…sebab tu sedap kot..

bagi yang nak cari bangi gateway ni kat mana..senang je…bukak je waze atau google maps..ingat ya..bangi gateway ni Hotel dan Shopping Mall bersebelahan padang mini bangi.

Review Grand Riverview Hotel, Kota Bharu

December 20, 2014 at 11:53 pm

 

 

 

 

 

 
grv_177

Pada bulan November yang lalu saya di beri kesempatan untuk menhadiri event COOK LIKE KELANTANESE FAM TRIP di Kota Bharu. Penginapan utama pada trip kali ini adalah di Grand Riverview Hotel. Ini merupakan kali ketiga saya menginap di sini dan kedatangan kali ini mendapat kabar bahawa Hotel ini baru republish dan dijangka siap pada July 2015. (Gambar diatas dari www.grv.com.my)

 

IMG_0041

Selama 3 hari 2 malam saya bermalam disini dan menjalani pelbagai aktiviti menarik yang telah disusun oleh Tourism Malaysia Kelantan. soal makan dan aktiviti FAM trip ini akan saya cerita di entry yang akan datang..sebab entry nak cerita dulu pengalaman saya di hotel ini. Mungkin ada yang tak tau di mana Hotel ini terletak bersebelahan dengan sungai kelantan.Jadi di waktu petang boleh lah anda berjalan kaki di bersebelahan sungai tersebut yang begitu hampir dengan hotel ini.

 

IMG_0043

Penginapan yang disediakan kepada pihak media untuk event ini adalah Twin room. Anda yang ingin menginap disini boleh cek kadar harga di laman web Hotel ini (http://www.grv.com.my/) . Boleh dikatakan hotel ini menjadi pilihan pelancong dalam dan luar negara..ada juga pihak luar yang datang ke hotel ini untuk adakan event dan bermacam lagi..pendek kata hotel ini antara yang terbaik di Kota Bharu.

 

IMG_0044

Bilik yang di sediakan penuh selesa dan luas sesuai untuk pelancong yang hadir ke Negeri Kelantan. Bilik yang penuh lengkap bercirikan mewah membuat sesiapa saja menginap di hotel ini merasa tenang dan selesa.

IMG_0045

mini bar pun disediakan bagi yang menginap di bilik ini

IMG_0047

antara kelebihan lain yang turut disediakan Grand Riverview Hotel

IMG_0048

Tandas juga selesa dan bersih..ada shower dan bathtub..

IMG_0049

kalau nak relax mandi air panas..leh try bathtub ni

IMG_0050

Lengkap !!! memang terbaik…

IMG_0051

Antara yang disediakan adalah shaving kit, comb, shower cap, sanitary bag tooth brush dan perlbagai alat kebersihan diri.

IMG_0058

 

Yang paling saya minat adalah sejadah disediakan walaupun tak suruh housekeeping hantar..memang bagus..arah kiblat pun ada…senang untuk kita tunaikan solat di dalam bilik

Maklumat lanjut dan tempahan Grand Riverview Hotel, Kota Bharu anda boleh terus melawati laman web

http://www.grv.com.my/