Popular Tags:

PAKEJ BACKPACKER MUSLIM EUROPE 2016

June 25, 2015 at 11:45 pm

IMG_7946

PARIS-MADRID-LONDON-BRUSSELS-AMSTERDAM
27 Nov – 6 Dec 2016

Bagi yang berminat, tempahan awal diperlukan bagi tujuan menempah tiket penerbangan dan penginapan…

sebarang maklumat lanjut boleh berhubung melalui  :-

Facebook :  UzairOthman.com

Email : cuticutibajetmurah@gmail.com

…………………………………………………………………………………………………………..

Itinerary perjalanan :-

Hari Pertama
– Penerbangan Kuala Lumpur (KLIA Airport) – Paris (CDG Airport)

Hari Kedua
– Tiba di CDG Airport, Paris.
– Eifel Tower
– Arc De Triomphe
– The Lourve
– Montmartre (Souvenir shop)
– Check in Hotel.

Hari Ketiga
– Penerbangan Paris (CDG Airport) – Madrid (Barajas Airport)
– Retiro Park
– Atocha
– Check in Hotel.

Hari keempat
– Santiago Bernabeu Real Madrid Stadium (Ticket by own cost)
– Royal Palace of Madrid
– Gran Via
– Opera street
– Plaza Mayor
– Plaza De Cibeles

Hari Kelima
– Penerbangan Madrid (Barajas Airport) – London (Gatwick Airport)
– Bayswater (Souvenir Shop)
– Check in Hotel

Hari keenam
– Buckingham palace
– Camden Town
– Tower Bridge
– Night Bus (London-Brussels)**

Hari Ketujuh
– The Atomium Brussels (Ticket by own cost)
– Mini Europe (Ticket by own cost)
– Chocolate Museum
– Brussels Grand Place
– Check in Hotel

Hari kelapan
– Day Bus (Brussels-Amsterdam)
– Damrak Street
– Madame Tussauds (Ticket by own cost)
– Royal Palace of Amsterdam
– Red District

Hari kesembilan
– Zaanse Schans (Windmills)
– Chocolate / Cheese Factory
– Amsterdam Canal Cruise (Ticket by own cost)
– Night Bus (Amsterdam-Paris)**

Hari Kesepuluh
– Tiba di Paris.
– Bertolak ke CDG Airport, Paris.
– Penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

…………………………………………………………………………………………………………..

245

 

Pakej Termasuk
– Tiket Penerbangan pergi balik KL-PARIS (30Kg luggage) – Qatar Airways / Emirates
– Penginapan 1 malam di Paris (Twin sharing room)
– Penginapan 2 malam di Madrid (Twin sharing room)
– Penginapan 1 malam di London (Twin sharing room)
– Penginapan 1 malam di Brussels (Twin sharing room)
– Penginapan 1 malam di Amsterdam (Twin sharing room)
– Tiket Train/Tram/Bas antara Bandar
– Tiket Penerbangan (PARIS-MADRID) –Tidak termasuk luggage
– Tiket Penerbangan (MADRID-LONDON) – Tidak termasuk luggage
– Airport Train/Bus
– Tour Guide

– City Tax & VAT

PAKEJ TIDAK TERMASUK:-

  • Tambahan tempat lawatan
  • Kos luggage storage
  • exceed luggage
  • Insurance
  • makan & minum

 

IMG_9954

NOTE:

  • Tour guide akan bawakan ke restaurant halal untuk Lunch/Dinner
  • Penginapan adalah twin sharing Hotel bajet / Guest house
  • Transport utama di dalam bandar adalah Train/Tram
  • Tranport antara bandar adalah Night Bus
  • Pakej berkonsep bajet & backpacker.
  • Deposit tempahan adalah RM 3500 seorang dan baki bayaran 2 bulan sebelum travel.

 

23

 

 HARGA PAKEJ
HARGA TERMASUK RETURN FLIGHT (KL-PARIS) = RM 7590 SEORANG
HARGA TIDAK TERMASUK RETURN FLIGHT (KL-PARIS) = RM 4120 SEORANG

 

 

26

22

PAKEJ CATERING KAHWIN MURAH 2015

April 2, 2015 at 12:53 am

Di sini saya menawarkan pakej catering kahwin atau sebarang majlis dengan kadar berpatutan serta jimat. Pelbagai pakej menarik menanti anda.

Syarat tempahan & maklumat penting:-

1. Tempahan mestilah di buat 3-6 bulan sebelum majlis dilangsungkan.

2. Wang deposit diperlukan bagi menempah tarikh majlis.

3. food taster dilakukan pada tarikh yang ditetapkan.

4. sebarang tempahan atau pertanyaan melalui email : uzairblog90@gmail.com 

5. Tiada Perkhidmatan sewa pelamin

6. Tempahan di buka sekitar lembah klang, Kuala Lumpur, putrajaya, Seremban,Nilai, Selangor dan sekitarnya.

 

 Berikut adalah pakej-pakej menarik dan jimat :-

PAKEJ STANDARD (DEWAN / RUMAH)

RM 10.00 per pax (minimum 1000 pax)

1

 

Percutian Uzair Othman ke Boracay Island, Philippines – Part 2

March 17, 2015 at 5:41 pm

1

Part 2 untuk percutian uzair othman ke Boracay Island dimulakan dengan aktivti pantai di pagi hari. tapi sebelum tu sarapan pagi dulu kat kedai coffee bloom yang terletak betul-betul dihadapan boat station 3.  Sarapan pagi melayang 350 peso dengan makan omelet vegetable + cafe mocha. jadi masa sarapan pagi korang boleh la lihat permandangan pantai dimana semua orang berpusu-pusu cari pakej menarik disini terutama untuk aktiviti laut.

bagi yang belum baca part 1, boleh baca disini  (klik sini) 

2

Pada malam sebelum nya, saya telah menempah pakej island hopping . korang boleh dapatkan pakej-pakej ni ditepi pantai..ramai orang jual pakej. semua nya agen (orang tengah). kalau nak murah terus je pergi boat station 1/2/3.  Penginapan saya dekat dengan boat station 3, jadi terus jela tunggu kat situ lebih kurang jam 9 pagi untuk island hopping.

Pakej island hopping di boracay island ni ada pelbagai jenis dan pilihan. saya memilih pakej island hopping selama 6 jam dimana pakej termasuk Crystal cove , 2 point snorkeling, cliff jump, lunch dengan mandi pantai di station 1. memang terbaik pantai di station 1…untuk snorkeling anda perlu bayar 20 peso jika nak snorkeling. ini kerana kawasan snorkeling adalah personal property. Dan untuk masuk ke crystal cove anda perlu bayar 200 peso. pakej island hopping tak termasuk bayaran ini..jadi anda kene bayar asing.

 

3

Dalam 1 bot boleh memuatkan 15-20 orang dan life jacket juga disediakan.  mesti korang pelik kan kenapa bot ni ada macam kayu-kayu kat tepi..sebenarnya laut disini tak menentu, ada kala ombak nya tinggi sebab filipina adalah pulau dan dekat dengan lautan lepas diantara laut china selatan dan lautan pasific.

4

Crystal cove island ni serius memang cantik sangat..sebab ada gua kat bawah pulau ni…leh tahan seram juga sebab ombak air laut masuk ke dalam tu…memang kuat giler ombak nya..so kalau nak  masuk dalam gua tu..make sure korang pegang la tali yang disediakan dan jaga kamera dan diri masing2. tapi akan ada orang guide..jangan risau sangat.

klik read more ye..