Popular Tags:

Taman Arnab Kampung Melaka – Hulu Langat

July 21, 2014 at 11:18 pm

10410528_784615701590699_1687959890166883415_n

Taman Arnab Kampung Melaka terletak di Batu 9 Cheras yang merupakan salah satu projek terbaru saya . Lokasi taman di sebelah rumah saya ini adalah salah satu aktiviti terluang . Pelbagai jenis arnab di bela di Taman Arnab Kampung Melaka  ini seperti baka Mix Angora, Mix New Zealand, Lion Head, Angora dan banyak lagi. Taman ini dibuka kepada semua pengunjung dan dinasihatkan untuk hubungi dulu nombor telefon di gambar untuk memaklumkan kehadiran anda.

 

10478233_784699941582275_8517220752723522432_n

Selain melakukan proses penjagaan arnab, saya juga membiak kan arnab ni supaya dapat melahirkan banyak lagi generasi baka arnab. Jika ada yang berminat untuk beli arnab, boleh lah datang ke Taman Arnab kampung melaka ini. kedatangan anda sentiasa di alu-alukan. Kalau nak bergambar dengan arnab boleh saja dan ia percuma. Anda juga digalakkan untuk menderma untuk Taman arnab ini membeli makanan arnab.

Dengan duit yang di dermakan, Taman Arnab akan membeli makanan arnab dan supplement arnab seperti:-

  • Makanan Arnab Pallet cargill  (kos RM 60 / 25 kg)
  • Rumput Timohty atau AlfaAlfa  (Kos RM 40 / 5 KG)
  • Vitamin Arnab (EM4) ( RM 35 / 5 liter)
  • Ubat kurap (RM 25
  • shampoo arnab (RM 20)

Kepada yang ingin menderma, boleh la salurkan bantuan ke account ini :-

  • CIMB : 7010473005
  • Maybank :  16 2021 3809 32
  • Atas Nama : Mohamad Uzair Bin Othman

 

10479468_781353988583537_3091824440341517494_n

Kini terdapat 13 ekor arnab yang di bela di taman arnab kampung melaka ini dan ia nya akan membiar dan terus bertambah bilangannya. kepada yang ingin menderma Arnab juga boleh berbuat demikian kerana tempat ini sesuai untuk arnab bermain di kawasan rumput yang ada di taman arnab kampung melaka. Kini terdapat 9 buah sangkar  dan kepada sesiapa yang ingin derma sangkar, pun kami terima :)

 

10487241_785074064878196_1255864465391318158_n

Berikut adalah beberapa gambar arnab yang ada disini:-

10489763_781353735250229_1820791200501884826_n (1) 10509521_784700534915549_2086340156119721872_n 10553400_784701441582125_6605289650997398442_n

Pesawat Malaysia Airlines MH17 Terhempas?

July 17, 2014 at 11:53 pm

as

 

 Berikut adalah kronologi dan senarai berita terkini

FACTS on Boeing 777 (9M-MRD):

FIRST Flight: 17th July 1997
LAST Flight: 17th July 2014

Exactly on17th Anniversary?

SubhanAllah. Kuasa Allah.

 berita

MOSCOW 17 Julai – Sebuah pesawat penumpang Malaysia membawa 295 penumpang dan anak kapal terhempas di Ukraine dekat sempadan Rusia, lapor Interfax memetik sumber industri penerbangan sebagai berkata.

Menurut laporan itu, pesawat Boeing itu dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur apabila nahas itu berlaku.

Reuters tidak dapat mengesahkan laporan itu setakat ini. – Reuters (COPY UTUSAN)

 

Ini pula adalah statement rasmi dari MAS

‪#‎MASalert‬ - Media Statement 1 – MH17 Incident
Released at 12:30am/18 July 2014

Malaysia Airlines confirms it received notification from Ukrainian ATC that it had lost contact with flight MH17 at 1415 (GMT) at 30km from Tamak waypoint, approximately 50km from the Russia-Ukraine border.

Flight MH17 operated on a Boeing 777 departed Amsterdam at 12.15pm (Amsterdam local time) and was estimated to arrive at Kuala Lumpur International Airport at 6.10 am (Malaysia local time) the next day.

The flight was carrying 280 passengers and 15 crew onboard.

More details to follow.

 

details terakhir pesawat malang :-

4

 

 APA KENE MENGENA PULAK DENGAN VIDEO NI ?


10489683_10152576880580827_6041096256677134986_n
10402057_10152255595291235_6272055692819297860_n 10533034_10152255595276235_1891570337277511175_n 10550839_10152255595266235_8778824378642649462_n
senarai nama cabinc crew #MH17
10397831_10152612558213875_6538837422501059591_n
gambar instagram terakhir dari salah seorang penumpang
1017529_10152255623086235_2810838219375641023_n
gambar mangsa
z
KIEV: Pegawai Kementerian Kecemasan berkata, terdapat beberapa bahagian anggota badan yang sudah berkecai berada di sekitar sehingga 15 kilometer dari lokasi nahas pesawat berkenaan terhempas.
Beliau yang berada di lokasi kejadian berkata, sekurang-kurangnya 100 mayat ditemui bergelimpangan di lokasi berkenaan.

Sementara itu, Presiden Ukraine, Petro Poroshenko berkata, Angkatan Tentera negara itu tidak terbabit dengan laporan yang mengatakan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur itu ditembak jatuh.

“Pihak angkatan tentera tidak melepaskan sebarang tembakan terhadap mana-mana sasaran di udara,” katanya dalam sidang media, sebentar tadi.

x

Bagaimanapun, beliau tidak menolak kemungkinan pesawat yang membawa 295 penumpang itu ditembak jatuh.

“Kami yakin mereka yang bersalah dalam tragedi ini akan bertanggungjawab terhadap perkara yang mereka telah lakukan,” katanya.

Terdahulu, media melaporkan pesawat penumpang Boeing itu terhempas di Ukraine dekat sempadan Russia, malam ini.
Sementara itu, dalam Twitter Malaysia Airlines (MAS), melaporkan pihaknya terputus hubungan dengan pesawat MH17 dari Amsterdam.

Kedudukan terakhir pesawat ialah di ruang udara Ukraine.- Sky News

 

i o u y

 

10513282_1507764442770684_6600663195700680369_n

salah seorang facebook mangsa

22

sementara itu :

GRABOVO, (Ukraine): Pesawat MH17 dari Amsterdam ke Kuala Lumpur itu dipercayai ditembak jatuh oleh militan pro-Russia di timur Ukraine, dakwa pegawai Kementerian Dalam Negeri Ukraine.

Pegawai berkenaan menuduh ‘pengganas’ menggunakan peluru berpandu darat ke udara untuk menembak pesawat itu, kejadian yang menegangkan lagi kemelut antara Kiev dan Moscow.

Serpihan pesawat itu dipercayai terhempas di kawasan perkampungan Grabovo, kira-kira 40 kilometer dari sempadan Russia di kawasan di mana pemisah pro-Russia bergiat aktif dan mendakwa pernah menembak jatuh pesawat lain.

Pegawai Kementerian Dalam Negeri Ukraine, Anton Gerashchenko dalam Facebooknya berkata, pesawat Boeing 777 itu dipercayai terhempas berhampiran bandaraya Donetsk, dan menambah ia ditembak menggunakan “sistem anti-pesawat Buk’ oleh pengganas.”

Laporan agensi juga memetik pemimpin pemisah menuduh pasukan Ukraine menembak jatuh pesawat berkenaan tetapi pegawai Ukraine berkata tenteranya tidak terbabit.

Agensi Berita Ukraine, Interfax melaporkan pesawat berkenaan hilang daripada radar ketika ia sedang terbang setinggi 33,000 kaki, ketinggian biasa bagi mana-mana pesawat.

Ukraine menuduh Russia memainkan peranan aktif dalam konflik empat bulan itu dan menuduhnya pernah menembak jatuh jet pejuang Sukhoi Su-25 Ukraine – tuduhan yang dinafikan oleh Moscow.
Komander tentera pemberontak, rakyat Russia bernama Igor Strelkov, menulis dalam media sosial sejurus sebelum laporan mengenai pesawat MH17 itu bahawa pasukannya pernah menembak jatuh pesawat Antonov An-26 di kawasan sama. – Reuters

 

 

Senarai tidak rasmi penumpang MH17:

  • Belanda 143
  • Australia 27
  • Malaysia 20 ( 2 bayi)
  • Indonesia 11 (1 bayi)
  • British 6
  • Jerman 4
  • Belgium 3
  • Filipina 3
  • Kanada 1
  • Tidak diketahui 62

Jumlah 280

  • Kru teknikal 4 lelaki
  • Kru kabin 11 (3 lelaki / 8 wanita)
  • Semua kru warga Malaysia

Jumlah keseluruhan 295

Jumlah warga Malaysia 35

PAKEJ KOREA SELATAN 5 HARI 4 MALAM (PAKEJ BAJET)

July 7, 2014 at 11:30 am

IMG-20140319-WA0001

TRAVEL DATE : 25 – 29 APRIL 2015 

PAKEJ KOREA SELATAN 5 HARI 4 MALAM 

……………………………………………………………………………

Program Itinerary

Day 1 (Lunch / Dinner)

Tiba di Incheon airport dan bergerak ke Iteawon untuk ke Guest House. Melawat Masjid Antarabangsa Iteawon dan Iteawon market.

Day 2 (Lunch / Dinner)

Melawat Insadong culture road dan Namsangol Hanok village iaitu rumah tradisional masyarakat korea. Menikmati permandangan Seoul dari bukit Namsan dan melawat Namsan Tower (Not include observation). Meneruskan lawatan ke Padlock love yang terkenal dengan beberapa rakaman drama korea selatan. Shopping di Myeongdong market yang terkenal dengan barangan trend terkini korea selatan.

Day 3 (Lunch/ Dinner)

Melawat Gyeongbukgung palace, Gwanghamun square dan cheonggyecheon stream.  Ia merupakan lokasi awal istana di seoul. Shopping di Dongdaemun market (Doota) yang merupakan shopping souvenir termurah di Seoul.

Day 4 (Lunch /Dinner)

Nami island Tour. Pulang semula ke Seoul dan shopping di Nandaemun market.

Day 5 (No meals)

Airport transfer.

 

20140427_140341

PAKEJ TERMASUK

  • Penginapan 5 hari 4 malam
  • Makan sepeti dalam itinerary
  • Bayaran masuk tempat lawatan
  • Transport (Subway)
  • Airport transfer
  • Tour guide (Malay/English)
  • Tiket penerbangan pergi balik (KL-SEOUL + Luggage 20 kg) – AirAsia

HARGA PAKEJ:

  • Penginapan Dorm : RM 2590 Per person 
  • Penginapan Family Room : RM 2990 per person
  • Harga kanak-kanak (umur 2-10 tahun) : RM 2360 per person
  • Bayi (umur 2 tahun kebawah) : RM 500 per person 

 

Tambahan pakej (jika mahu)

  • tambah sehari dengan lawatan ke Everland Theme Park
  • Tarikh travel anda menjadi 25-30 April 2015 (6 hari 5 malam)
  • Tambahan RM 350 per person (dorm) / RM 400 per person (family room)

……………………………………………………………………………………………………

PENTING ( MESTI BACA )

  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency (Freelance), pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 1500 per person dan bayaran penuh dua (2) bulan sebelum travel.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm (Bilik lelaki & perempuan asing melainkan family)
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

KELEBIHAN PAKEJ INI

  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu/english
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

Untuk tempahan & pertanyaan: