Popular Tags:

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE LONDON, UK

March 5, 2016 at 12:01 am

6

 

Kali ni saya sambung cerita perjalanan backpacker Europe dan kali ini destinasinya adalah Kota London. Cerita ni saya saya dah skip banyak jadi ini jela yang mampi di ceritakan…perjalanan bermula dari Barajas Airport, Madrid kerana London merupakan destinasi ketiga saya dalam lawatan ke Eropah. Dari Madrid saya memilih penerbangan EasyJet iaitu syarikat penerbangan tambang murah yang terkenal di Euro. Lebih kurang macam AirAsia jugak..harga Tiket flight dalam 30 Pound sterling sehala dan tidak termasuk luggage kalau ada .

 

7

macam gini lah suasana dalam flight easy jet ni..sama je macam airasia..

8

kalau beli makanan atau minimum korang boleh bayar dalam 2 jenis currency iaitu Pound sterling dan Euro…oleh sebab saya nak pecah duit jadi guna lah matawang Pound sterling…harga set makanan diatas adalah 3.60 pound sterling..

9

Bila tiba di London, flight mendarat di Gatwick Airport…london ada 3 airport, jadi korang pilih lah yang mana dekat dengan penginapan korang..Gatwick airport ni kecik je..jadi dari airport ke penginapan, naik lah bas…kalau tempah awal memang murah ..leh dapat 2 pound sterling saja sehala untuk ke bandar London.

11

jadi disinilah saya menginap malam ni… Euro Lodge Clapham…

10

Harga bilik camni lebih kurang 56 Pound sterling satu malam…ini lagi berbaloi lah dari stay kat dorm..

selesa dan macam2 ada kat bilik ni..memang puas hati dan rekemen..

5

esok nya mula lah berjalan kota london… gambar kat atas ni adalah di Victoria Station..kat sini lah tempat train antara bandar yang menghubungkan UK dengan europe.. pusing2 kota london ni guna tube (train). Cost sehari adalah 12 pound sterling untuk day ticket.

12

antara yang di lawati adalah Tower Bridge..sungai keruh ajeee..

13

ini di atas tower bridge

14

lepas tu shopping souvenir di Camden Town lebih kurang 30 minit dari Center of london.

15

kalau rasa nak chill ke lepak2 ke..datang Oxford circus..kat sini femes la tempat shopping barang2 mahal tu..

kita tengok aje la…bukan tak mampu..tapi buat habis duit je..hahaha

16

kat sini banyak la pemuzik jalanan dan kota london ni selamat sebab banyak polis.

4

tempat paling wajib pergi adalah Buckingham palace..leh la tengok Ratu Elizabeth kalau dapat lah..

2

Yang kat belakang saya ni London Eye.. tak naik pun…haha

1

Yang ni Big ben…jam besor

3

kalau nak cari makanan halal ada banyak dekat Bayswater ni..souvenir pun banyak kat sni..majoriti orang islam yang berniaga.

jadi itu jelah antara tempat lawatan di London..banyak lagi sebenarnya..tapi ini saja kot yang femes kat sana..

kalau di tanya London best ke tak…London best kalau anda banyak duit shopping..

akan jadi bosan bila sekadar datang dan tengok saja..hahaha..sekian..

PAKEJ PERCUTIAN TOKYO, JEPUN (5 HARI 4 MALAM)

February 23, 2016 at 1:59 am

j1

PAKEJ PERCUTIAN TOKYO, JEPUN (Backpacker Concept)

  • (FULL Pakcakge / 5 HARI 4 MALAM)
  • Tarikh Travel : 14 – 18 NOVEMBER 2016 (AUTUMN SEASON)

………………………………………………………………………………………..

Hari Pertama (No Meals)

  • Tiba di Haneda Airport (10.30 PM)
  • Check in Hotel.

Hari Kedua (Breakfast/Lunch)

  • Sensoji Temple
  • Kaminarimon Gate
  • Nakamise street (Souvenir)
  • Tokyo skytree (Not include Observatory)
  • Tokyo Solamachi

Hari ketiga (Breakfast/Lunch)

  • Shinjuku Gyoen National Garden
  • Shibuya Crossing
  • Hachiko statue

Hari keempat (Breakfast/Lunch)

  • Ueno Park
  • Ueno Zoo (Optional / Ticket Not include)
  • Ameyoko Market
  • Akihabara (Electronic Market)
  • Gundam Cafe (Optional/Own cost)

Hari kelima (Breakfast/Lunch)

  • Harajuku (Takeshita Street)
  • Gundam Statue
  • Flight Pulang ke Malaysia.

………………………………………………………………………………………..

j3

Pakej termasuk :

  • Tiket masuk tempat lawatan seperti yang dinyatakan.
  • Makan seperti di dalam itinerary
  • Penginapan Hotel Bajet (2 Minit dari Station subway)
  • Pengangkutan (Train/Subway/JR)
  • Airport Transfer
  • Tour guide
  • Tiket penerbangan pergi balik KL-TOKYO (AirAsia)
  • Luggage 20KG setiap seorang

Pakej tidak termasuk :

  • Insurance
  • Tambahan tempat lawatan
  • Makanan tambahan

………………………………………………………………………………………..

unnamed

Harga Pakej (Minimum tempahan 2 orang)

Harga mengikut pilihan penginapan seperti berikut :-

DORM = RM 3350 seorang

SINGLE BED ROOM = RM 3845 seorang

DOUBLE BED ROOM = RM 3490 seorang

TRIPLE BED ROOM = RM 3455 seorang

QUAD BED ROOM = RM 3455 seorang

Untuk tempahan dan itinerary:
cuticutibajetmurah@gmail.com
cuticutibajetmurah@gmail.com
cuticutibajetmurah@gmail.com

PAKEJ BACKPACKER KOREA SELATAN 2016 (8 Hari 7 Malam – Ground)

December 25, 2015 at 2:20 pm

8hari7malam

 

 

PAKEJ BACKPACKER KOREA SELATAN 2016 (8 Hari 7 Malam – Ground)

  • 24 September – 1 October 2016
  • 22-29  October 2016
  • 10-17 December 2016

 

Senarai Tempat Lawatan

Hari pertama (Dinner)

♡ Iteawon market

♡ Masjid Iteawon

Hari kedua (Lunch/Dinner)

♡ Gyeongbukgung palace (with ticket)

♡ Gwanghamun square

♡ Cheongeycheon stream

♡ Doota mall (souvenir shop)

Hari ketiga (Lunch/Dinner)

♡ Insadong culture road

♡ Namsan tower (Not include observatory)

♡ Myeongdong market

Hari keempat (Lunch/Dinner)

♡ Nami Island Tour (with ticket)

♡ Nandaemun market

Hari kelima (Lunch/Dinner)

♡ Everland theme park (with ticket)

Hari keenam (Lunch)

♡ Flight ke Jeju island

♡ Free and easy

♡ optional : Dongmun market (own cost)

Hari ketujuh (Breakfast/Lunch)

♡ Hallim Park (JEJU)

♡ Suweolbong trekking (JEJU)

♡ spirited garden (JEJU)

♡ Mt.Sanbang (JEJU)

♡ Teddy Bear Museum (JEJU)

♡ Flight pulang ke seoul

Hari kelapan (No meals)

♡ Pulang ke kuala lumpur

……………………………………………………

Pakej termasuk:-

✔ Penginapan sepanjang percutian (Guest house)

✔ Tiket masuk tempat lawatan

✔ tour guide melayu/english

✔ makan seperti yang tertulis di dalam itinerary

✔ Pengangkutan (subway/bus)

✔ Tiket penerbangan SEOUL-JEJU berserta luggage 15 kg pergi balik✈

 

Pakej tidak termasuk :-

✘ Tiket penerbangan KL-SEOUL berserta luggage 20kg pergi balik (AirAsia) ✈

✘ Travel insurance

✘ Over weight luggage

✘ kos tambahan tempat lawatan

……………………………………………………

Harga Pakej :

# Dorm = RM 3399 seorang
# Double/Triple bed = RM 3999 seorang
# kanak-kanak (2-10 Tahun) = RM 2790 seorang
# bayi (2 tahun kebawah) = RM 350 seorang

 

NOTE :

1. Kami juga menerima tempahan tiket penerbangan, anda hanya perlu pilih tarikh dan kami akan beri harga lengkap beserta flight.

2. Pakej ini dibuka kepad solo/family traveler.

3.  Tempah awal diperlukan dengan kadar deposit serendah RM 800 seorang.

 

Untuk tempahan dan itinerary 
cuticutibajetmurah@gmail.com
cuticutibajetmurah@gmail.com
cuticutibajetmurah@gmail.com