GiveAway Contest : Saya Nak T-Shirt “I LOVE KOREA” Dari UzairOthman.com

April 10, 2013 at 11:26 pm

DSC_0466

 

Salam dan Annyeonghaseyo kepada semua pembaca blog UzairOthman.com. Seperti korang semua tahu yang saya baru sahaja pulang dari Seoul, Korea selatan pada minggu lepas. Alhamdulillah segala perjalanan percutian saya berjalan lancar. Oleh itu, saya ada la sedikit ole-oleh nak diberikan kepada semua pembaca blog saya. Kepada yang baru pertama kali baca blog saya, saya ucapkan selamat datang dan salam kenal kepada semua.

Ada la sikit hadiah nak diberikan kepada anda. Ramai sangat mintak ole-ole pada saya. Jadi nak lebih adil ,saya buatlah contest supaya semua orang berpeluang untuk mendapatkannya. Mana la tahu nasib anda baik dan mendapat hadiah yang saya nak bagi ni. sebelum tu kita tengok dulu T-shirt yang merupakan hadiah utama yang saya nak bagi ni.

Hadiah T-Shirt I Love Korea ini ada satu helai saja..tapi untuk anda.. saya tambah lagi hadiah-hadiah yang lain supaya lebih ramai orang lagi boleh dapatkan ole-ole dari saya :)

 

Cheras-20130410-02692

Senarai Hadiah Give Away Contest kali ini :-

  • Pertama : 1 Helai Tshirt I Love Korea dan Korea Key Chain
  • Kedua : 1 helai T-Shirt (Korea with Palace & Flaq) dan Korea Key Chain
  • Ketiga : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain
  • Keempat : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain

 

Cheras-20130410-02694

 

Cara anda nak sertai contest ini senang saja. tak susah mana pun sebab saya memang nak bagi je ole-ole ni kat anda semua. Jadi bagaimana cara nak menang ?

Langkah-langkah yang anda perlu ikuti adalah :-

1. Like FanPage FB UzairOthman.com   

2. Buat satu blog post yang bertajuk “Saya Nak T-Shirt  I Love Korea Dari UzairOthman.com” .

3. Letakkan gambar di bawah ini di dalam blog post anda.

 

DSC_0434

 

4. Ceritakan dengan menarik kenapa anda inginkan T-Shirt I Love Korea dan pastikan anda meletakkan link www.uzairothman.com di entry anda.

5. Setelah selesai membuat  entry anda, hantarkan link entry anda di Komen post ini atau ke email uzairblog90@gmail.com. Jika hantar pada email, sila sertakan nama dan link entry.

 

Pemilihan Pemenang :-

Pemilihan pemenang adalah keputusan muktamad dari saya sendiri dan entry yang paling menarik dan kreatif adalah layak untuk memenangi hadiah yang disediakan. Kontest ini dibuka dari 11 April 2013 hingga 10 Mei 2013. Keputusan akan diumumkan pada 3 hari selepas tarikh tamat kontest. Entry yang paling banyak menerima komen juga turut membantu anda memenangi kontest ini.

Keputusan pemenang GA ini akan diumumkan di satu entry khas..jadi tengok2 la selalu blog ini ye :)

Jadi apa tunggu lagi ? jom la buat entry masing-masing dan hantarkan pada saya. Selamat Berjaya :)

 

Cara Semak Lokasi Pengundian PRU13 Melalui SMS / LamanWeb

April 10, 2013 at 4:42 pm

1

 

Orang ramai boleh mula membuat semakan mengenai pusat dan saluran mengundi bagi pilihan raya umum ke-13 (PRU13) mulai 15 April, menerusi laman web dan khidmat pesanan ringkas (SMS).Semakan boleh dibuat di laman web SPR www.spr.gov.my dan portal rasmi PRU13 di www.pru13.gov.my serta melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan menaip SPR jarak SEMAK jarak NO. KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888.

Tiga kemudahan tambahan SMS turut disediakan oleh SPR iaitu, bagi pengguna Celcom boleh hantar ke 29292, pengguna Maxis hantar ke 33080 dan 22789 manakala pengguna Digi ke 33080. selain semakan menerusi laman web dan SMS, pengundi juga boleh menelefon ke ibu pejabat SPR di talian 03-8885 6565 atau pejabat pilihan raya negeri.

Manakala bagi daftar pemilih pilihan raya dalam bentuk cakera padat (CD) pula akan mula dijual pada 15 April dan dalam bentuk buku pada 19 April.

 

 

Pakej Ke Murah Ke Korea Serendah Rm 979 (Hotel + Flight)

April 8, 2013 at 8:37 pm

11

 

 

Mana yang nak sangat ke Korea tu, mungkin ini salah satu cara paling cepat untuk ke sana. Di samping dapat pakej yang murah dari AirAsiaGo, korang juga dapat menikmati kadar tiket penerbangan yang murah. Selain Seoul, banyak lagi tempat-tempat menarik yang ditawarkan AirAsia. Diantaranya adalah seperti Taiwan, Jepun, Australia dan China. Rugi kalau lepaskan peluang macam ni. Saya sendiri guna pakej ini dan dapat berjimat cermat untuk ke Korea.

Jika korang ambil pakej ni, korang hanya perlu  ambil tour ground ataupun secara Backpackers. Kalau korang berminat nak ambil tour ground. Korang boleh la email saya di uzairblog90@gmail.com ataupun di Facebook UzairOthman.com  . Sebarang pertanyaan, bolehlah korang tanya disana. Untuk tengok pengalaman saya di Korea, boleh la tengok dekat link bawah ni :-

Percutian Uzair Othman Ke Seoul, Korea Selatan – Day 1

 

aa

 

 

Book from 9 Apr – 19 May 2013 | Travel from Now – 30 Nov 2013

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...