GiveAway Contest : Saya Nak T-Shirt “I LOVE KOREA” Dari UzairOthman.com

April 10, 2013 at 11:26 pm

DSC_0466

 

Salam dan Annyeonghaseyo kepada semua pembaca blog UzairOthman.com. Seperti korang semua tahu yang saya baru sahaja pulang dari Seoul, Korea selatan pada minggu lepas. Alhamdulillah segala perjalanan percutian saya berjalan lancar. Oleh itu, saya ada la sedikit ole-oleh nak diberikan kepada semua pembaca blog saya. Kepada yang baru pertama kali baca blog saya, saya ucapkan selamat datang dan salam kenal kepada semua.

Ada la sikit hadiah nak diberikan kepada anda. Ramai sangat mintak ole-ole pada saya. Jadi nak lebih adil ,saya buatlah contest supaya semua orang berpeluang untuk mendapatkannya. Mana la tahu nasib anda baik dan mendapat hadiah yang saya nak bagi ni. sebelum tu kita tengok dulu T-shirt yang merupakan hadiah utama yang saya nak bagi ni.

Hadiah T-Shirt I Love Korea ini ada satu helai saja..tapi untuk anda.. saya tambah lagi hadiah-hadiah yang lain supaya lebih ramai orang lagi boleh dapatkan ole-ole dari saya :)

 

Cheras-20130410-02692

Senarai Hadiah Give Away Contest kali ini :-

  • Pertama : 1 Helai Tshirt I Love Korea dan Korea Key Chain
  • Kedua : 1 helai T-Shirt (Korea with Palace & Flaq) dan Korea Key Chain
  • Ketiga : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain
  • Keempat : 1 Korea Fridge Magnet dan Korea Key Chain

 

Cheras-20130410-02694

 

Cara anda nak sertai contest ini senang saja. tak susah mana pun sebab saya memang nak bagi je ole-ole ni kat anda semua. Jadi bagaimana cara nak menang ?

Langkah-langkah yang anda perlu ikuti adalah :-

1. Like FanPage FB UzairOthman.com   

2. Buat satu blog post yang bertajuk “Saya Nak T-Shirt  I Love Korea Dari UzairOthman.com” .

3. Letakkan gambar di bawah ini di dalam blog post anda.

 

DSC_0434

 

4. Ceritakan dengan menarik kenapa anda inginkan T-Shirt I Love Korea dan pastikan anda meletakkan link www.uzairothman.com di entry anda.

5. Setelah selesai membuat  entry anda, hantarkan link entry anda di Komen post ini atau ke email uzairblog90@gmail.com. Jika hantar pada email, sila sertakan nama dan link entry.

 

Pemilihan Pemenang :-

Pemilihan pemenang adalah keputusan muktamad dari saya sendiri dan entry yang paling menarik dan kreatif adalah layak untuk memenangi hadiah yang disediakan. Kontest ini dibuka dari 11 April 2013 hingga 10 Mei 2013. Keputusan akan diumumkan pada 3 hari selepas tarikh tamat kontest. Entry yang paling banyak menerima komen juga turut membantu anda memenangi kontest ini.

Keputusan pemenang GA ini akan diumumkan di satu entry khas..jadi tengok2 la selalu blog ini ye :)

Jadi apa tunggu lagi ? jom la buat entry masing-masing dan hantarkan pada saya. Selamat Berjaya :)

 

Sponsor T-Shirt dari T-Shirt Mudah Terengganu !!!

April 7, 2013 at 5:15 pm

design header 2

 

Wahhhh…T-Shirt Mudah Terengganu nak sponsor tshirt untuk blogger. Ini satu benda yang menarik untuk di ceritakan. Saya sendiri berminat dengan tawaran eksklusif dan menariknya ia dibuka kepada blogger seluruh Malaysia !!!  Kalau anda sedang mencari sponsor untuk hadiah contest / Giveaway, maka T-Shirt Mudah Terengganu lah tempat anda mencuba nasib untuk mendapatkan sponsor.

Antara tajaan yang ditawarkan adalah seperti berikut :-
1) 30 helai t-shirt untuk give away + 2 helai t-shirt untuk blogger (pemenang)
2) Design t-shirt adalah custom daripada blogger (pemenang) itu sendiri (bergantung pada terma)
3) Kos postage/courier 32 helai t-shirt akan ditanggung sepenuhnya oleh T-shirt Mudah Terengganu

Cara-cara melayakkan diri?
1) Jadi rakan blogger dengan cara
a) Follow blog T-shirt Mudah Terengganu
b) LIKE facebook page kami (FB T-Shirt Mudah Terengganu)

2) Copy gambar blog header T-shirt Mudah Terengganu

3) Buat satu entry di blog masing-masing (tajuk dan isi adalah bebas)

4) Paste gambar blog header T-shirt Mudah Terengganu di entry tersebut

5) Buat link ke entry ini “Sponsor t-shirt for blogger”: http://rayyanart.blogspot.com/2013/04/sponsor-t-shirt-for-blogger.html

6) Comment di entry ni kata “I am in” + letak link ke entry sendiri yang dah dibuat tadi (sebagai bukti).

Tawaran akan berakhir pada 4hb April 2013, jam 2359hrs dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Hb April 2013. Yang menariknya, anda sendiri boleh tentukan design t-shirt dan entry yang menarik akan menang.

 

548868_559911927362638_1950821986_n

 

Mungkin ada yang tak pernah dengar lagi T-Shirt Mudah Terengganu , disini mereka menyediakan tempahan t-shirt dan pelbagai lagi dan yang terbaru adalah Mug Printing. Disini anda juga boleh tempah Mug dengan berharga Rm 10 walaupun hanya satu tempahan. Menarik Bukan ? saya memang nak sangat T-Shirt Mudah Terengganu sponsor hadiah untuk contest yang akan saya buat nanti. Gabungan dua blog ini insyaAllah akan menaikan rating dan keuntungan masing-masing. Di harap perniagaan mereka bertambah maju dan semoga peluang menaja hadiah untuk contest blog saya menjadi kenyataan.. Aminnnnn :)

“Hotel Sarangbang Yongsan” Pilihan Saya Di Seoul,Korea

March 15, 2013 at 12:49 am

 

 

 

 

 
5667368_18_b 

Percutian saya ke Seoul, Korea Selatan kali ini merupakan salah satu percutian idaman saya. Oleh itu, dalam mencari hotel yang terbaik dan sesuai dengan percutian ini saya telah pun lakukan beberapa survey  Antara faktor saya memilih Hotel Sarangbang Yongsan adalah kerana ianya terletak di tengah-tengah bandar Seoul dan dekat untuk ke destinasi menarik disana.

Disini terdapat 2 jenis bilih iaitu Double Room (Katil Queen) dan Deluxe Twin Room (1 katil Queen size dan 1 single bed).  Hotel ini juga merupakan hotel tumpuan orang dari luar korea yang bercuti ke sini. Hotel ini dekat dengan stesen kereta api seoul yang menghubungkan Bandar Seoul dan Incheon International Airport.

Yang paling best sekali, dekat dalam bilik terdapat sebuah PC berserta internet. Jadi boleh la berfacebook dan update gambar terkini disana. untuk maklumat lanjut pasal hotel ni boleh la anda layari (klik sini)
5667368_20_b

Hotel ini turut menyediakan pelbagai kemudahan kepada pelanggannya. Berikut merupakan beberapa kemudahan yang disediakan oleh pihak hotel :-

  • Microwave in lobby
  • Tour assistance
  • Safe-deposit box at front desk
  • 24-hour front desk
  • Express check-out
  • Express check-in
  • Tours/ticket assistance
  • Free Wi-Fi
  • Free wired high-speed Internet
  • Dial-up Internet access – complimentary
  • Multilingual staff
  • Computer station
  • Rooftop terrace
  • Luggage storage
  • Free on-street parking


sarabang-yongsan-hotel-twin-room

 

Selain itu, di dalam bilik hotel pula terdapat banyak kelebihan jika anda menginap disini. Dan diantaranya adalah seperti :-

  • Designer toiletries
  • Desk
  • Premium bedding
  • Wake-up calls
  • Refrigerator
  • Coffee/tea maker
  • Daily housekeeping
  • Extra towels/bedding
  • Phone
  • Private bathroom
  • Bathrobes
  • Hair dryer
  • Satellite TV service
  • HDTV
  • Free Wi-Fi
  • Free wired high-speed Internet
  • Dial-up Internet access (complimentary)
  • TV Internet access (complimentary)
  • Direct-dial phone
  • Premium TV channels
  • Microwave (on request)
  • Blackout drapes/curtains
  • Extra towels/bedding in room
  • Handheld showerhead
  • Makeup/shaving mirror
  • Slippers
  • Down comforter
  • ESPN
  • First-run movies
  • Free movie channels
  • HBO
  • Individually furnished
  • LCD TV
  • City view
  • Complimentary bottled water
  • Rainfall showerhead
  • In-room computer
  • Bathtub or shower
  • Air conditioning

* Addtional inf0 :Hotel Sarangbang is a comfortable property conveniently located near the centre of Seoul. Local tourist attractions such as Jogyesa Temple, Tapgol Park and Jongmyo Temple are not far from the hotel. Also easily within reach are Insadong, Sejong Cultural Center and Changdeok Palace.

Attraction

Ssamji-gil – 0.1 km / 0.1 mi
Jogyesa Temple – 0.2 km / 0.1 mi
Tapgol Park – 0.5 km / 0.3 mi
Gwanghwamun – 0.6 km / 0.4 mi
Sejong Cultural Center – 0.7 km / 0.4 mi
Gyeongbok Palace – 0.7 km / 0.5 mi
Yi Sun-sin – 0.8 km / 0.5 mi
National Folk Museum – 0.8 km / 0.5 mi
Jongmyo Shrine – 0.8 km / 0.5 mi
Changdeok Palace – 0.8 km / 0.5 mi
Seoul Finance Center – 0.9 km / 0.5 mi
Lotte Department Store – 1 km / 0.6 mi
Changgyeonggung Palace – 1 km / 0.7 mi
Seoul International Finance Center – 1.1 km / 0.7 mi
Seoul Museum of History – 1.2 km / 0.8 mi

The nearest airports are:
Seoul (GMP-Gimpo Intl.) – 16 km / 10 mi
Seoul (ICN-Incheon Intl.) – 49.1 km / 30.5 mi

The preferred airport for Hotel Sarangbang is Seoul (ICN-Incheon Intl.).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...