Popular Tags:

PAKEJ KOREA SELATAN BACKPACKER MUSLIM 2017

April 20, 2014 at 11:13 pm

typorama (1)

Assalamualaikum kepada semua bakal pelancong ke korea selatan :)

kami menawarkan pakej backpacker muslim korea selatan dengan kadar berpatutan .

tahun 2017 bakal menanti dan tempahan awal setiap pakej adalah baik bagi memastikan tempat anda berada di dalam group kami.

14117752_1193986360674647_3061415986794996999_n

PAKEJ BACKPACKER MUSLIM KOREA SELATAN 2017

PAKEJ TERMASUK
Penginapan sepanjang percutian(Guest House)
Tiket penerbangan pergi balik (KL-SEOUL)
Luggage 20kg per person
Tiket masuk tempat lawatan
Tour guide melayu/english
Makan (3xLunch & 4xDinner) – Halal Food
Pengangkutan (subway/bus)
Airport Transfer

PAKEJ TIDAK TERMASUK
✘Travel Insurance
✘Over weight luggage
✘Inflight Meals

 

3

Antara Tempat Lawatan:
♡ Itaewon Street
♡ Masjid Itaewon
♡ Hongik university shopping street
♡ Hello Kitty Café (own cost)
♡ Namsangol Hanok Village
♡ Insadong Culture Street
♡ Namsan Tower (Not include observatory)
♡ Myeongdong Market
♡ Gyeongbokgung palace (With ticket)
♡ Gwanghamun square
♡ Cheonggeycheon stream
♡ Doota Mall (souvenir)
♡ Kwangjang Market (Silk / Korea cotton)
♡ Nami Island Tour (With ticket)
♡ Nandaemun market

1

 

Pilihan Tarikh lawatan mengikut musim

a1

HARGA TERMASUK TIKET DAN LUGGAGE

5d4n

BAGI KADAR HARGA PAKEJ TIDAK TERMASUK TIKET FLIGHT DAN LUGGAGE

untitled

*Sila email  untuk tempahan dan itinerary:

OH KOREA KITA CONTACT

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Jenis Penginapan Yang Disediakan bagi pakej KOREA :-

 

14199413_1195248710548412_8544202431460194961_n

 

 

KLIK DISINI SINI UNTUK LIHAT GAMBAR PENGINAPAN

 ………………………………………………………

PAKEJ TAHUN 2017  (KLIK DIBAWAH)

5 HARI 4 MALAM (SEOUL / NAMI ISLAND)

6 HARI 5 MALAM (SEOUL / NAMI ISLAND / EVERLAND)

8 HARI 7 MALAM (SEOUL / NAMI ISLAND / EVERLAND / JEJU ISLAND)

 ………………………………………………………

GAMBAR PESERTA PAKEJ KOREA TERDAHULU

2 APRIL 2015 2 APRIL 2015 DEC 2014 KOREA APRIL 2016 korea dec 2011 korea dec 2014 KOREA MAY 2015 MAY 2014 MAY 2015 1 OCT 2015 SEP 2015

 UNTUK TEMPAHAN & PERTANYAAN ITINERARY:-
Email: ohkoreakita@gmail.com
WhatsApp kami +601151147112
Follow Intagram kami @ohkoreakita

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE LONDON, UK

March 5, 2016 at 12:01 am

6

 

Kali ni saya sambung cerita perjalanan backpacker Europe dan kali ini destinasinya adalah Kota London. Cerita ni saya saya dah skip banyak jadi ini jela yang mampi di ceritakan…perjalanan bermula dari Barajas Airport, Madrid kerana London merupakan destinasi ketiga saya dalam lawatan ke Eropah. Dari Madrid saya memilih penerbangan EasyJet iaitu syarikat penerbangan tambang murah yang terkenal di Euro. Lebih kurang macam AirAsia jugak..harga Tiket flight dalam 30 Pound sterling sehala dan tidak termasuk luggage kalau ada .

 

7

macam gini lah suasana dalam flight easy jet ni..sama je macam airasia..

8

kalau beli makanan atau minimum korang boleh bayar dalam 2 jenis currency iaitu Pound sterling dan Euro…oleh sebab saya nak pecah duit jadi guna lah matawang Pound sterling…harga set makanan diatas adalah 3.60 pound sterling..

9

Bila tiba di London, flight mendarat di Gatwick Airport…london ada 3 airport, jadi korang pilih lah yang mana dekat dengan penginapan korang..Gatwick airport ni kecik je..jadi dari airport ke penginapan, naik lah bas…kalau tempah awal memang murah ..leh dapat 2 pound sterling saja sehala untuk ke bandar London.

11

jadi disinilah saya menginap malam ni… Euro Lodge Clapham…

10

Harga bilik camni lebih kurang 56 Pound sterling satu malam…ini lagi berbaloi lah dari stay kat dorm..

selesa dan macam2 ada kat bilik ni..memang puas hati dan rekemen..

5

esok nya mula lah berjalan kota london… gambar kat atas ni adalah di Victoria Station..kat sini lah tempat train antara bandar yang menghubungkan UK dengan europe.. pusing2 kota london ni guna tube (train). Cost sehari adalah 12 pound sterling untuk day ticket.

12

antara yang di lawati adalah Tower Bridge..sungai keruh ajeee..

13

ini di atas tower bridge

14

lepas tu shopping souvenir di Camden Town lebih kurang 30 minit dari Center of london.

15

kalau rasa nak chill ke lepak2 ke..datang Oxford circus..kat sini femes la tempat shopping barang2 mahal tu..

kita tengok aje la…bukan tak mampu..tapi buat habis duit je..hahaha

16

kat sini banyak la pemuzik jalanan dan kota london ni selamat sebab banyak polis.

4

tempat paling wajib pergi adalah Buckingham palace..leh la tengok Ratu Elizabeth kalau dapat lah..

2

Yang kat belakang saya ni London Eye.. tak naik pun…haha

1

Yang ni Big ben…jam besor

3

kalau nak cari makanan halal ada banyak dekat Bayswater ni..souvenir pun banyak kat sni..majoriti orang islam yang berniaga.

jadi itu jelah antara tempat lawatan di London..banyak lagi sebenarnya..tapi ini saja kot yang femes kat sana..

kalau di tanya London best ke tak…London best kalau anda banyak duit shopping..

akan jadi bosan bila sekadar datang dan tengok saja..hahaha..sekian..

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE MADRID,SPAIN

September 8, 2015 at 5:07 pm

IMG_8538

Perjalanan jelajah Europe saya diteruskan dan kali ini ke Kota Madrid di Sepanyol. selama 3 hari 2 malam saya di sini dan ini merupakan salah satu wishlist tempat lawatan saya.  Dalam lawatan saya ke Madrid ni tak perlu cop passport sebab saya sudah cop di Paris. Anda boleh travel dalam Euro iaitu lebih kurang 26 negara tanpa cop passport kecuali UK dan beberapa negara lain.

bagi yang belum baca perjalanan jelajah eropah saya terdahulu, boleh baca disini (klik dibawah)

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE PARIS, FRANCE

 

IMG_8386

 

Saya tiba di kota Madrid dengan menaiki pesawat EasyJet iaitu pesawat tambah murah yang terkenal di Eropah..Travel dengan flight lebih cepat berbanding train dan bas..harga nya juga tidak mahal..masa saya travel dari Paris-Madrid , kos penerbangan adalah 47 Euro.. Jika naik flight EasyJet anda akan mendarat di Terminal 1 Barajas Airport, Madrid. Pengangkutan termudah dari airport ke kota Madrid adalah dengan menaiki bas dengan kos 5 Euro. Nak naik train pun boleh juga lebih kurang 2 Euro kosnya. Oleh kerana saya menginap di area Atocha, jadi dengan menaiki bas ini lebih mudah sebab station akhir bas ini adalah di station bas Atocha.Tempoh perjalanan sekejap saja lebih kurang 30 minit.

 

IMG_8393

 

Akhirnya tiba di Station Atocha…station ini bukan hanya untuk bas tapi ada juga train antara bandar di sepanyol, train bandar madrid dan train ke bandar eropah yang lain.  Cuaca masa saya disini adalah 43 darjah celcius kerana waktu ni adalah permulaan musim panas..jadi kene banyak minum air.

 

Klik READ MORE dibawah untuk terus membaca perjalanan saya di Europe..

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE PARIS, FRANCE

September 2, 2015 at 7:31 pm

2

Assalamualaikum, kali ni saya nak share pengalaman saya travel di benua eropah yang melibatkan 4 negara  iaitu UK, Perancis, Spain dan Netherlands . selama 2 minggu saya travel di benua eropah ini …waktu saya travel ini adalah permulaan musim panas di eropah..saya ni memang jenis tak suka travel pada musim sejuk sebab susah nak berjalan dan leceh…lagi pun memang dah biasa musim sejuk masa kat korea sebab tiap2 tahun ada bawa trip ke sana..

1

pendekkan cite, kita terus bermula dari charles de gaulle airport (CDG), paris…saya tiba di airport ni pada jam 7 pagi waktu paris selepas mengharungi 15 jam penerbangan yang melibatkan 1 transit di Hanoi..ini kerana saya menaiki pesawat Vietnam Airlines.  tiba di airport ni anda perlu melalui pemeriksaan imegresen dan bagi passport Malaysia..anda boleh melawat negara-negara di eropah selama 90 hari..lebih dari tu kene visa la ye..Imegresen disini taklah banyak tanya seperti di London…yang penting anda perlu membawa salinan tempahan tempat tinggal, wang secukupnya dan kalau boleh bawa sekali salinan travel insurance anda..Dari airport ke bandar Paris mengambil masa lebih kurang 40-60 minit perjalanan dengan menaiki train ..kadar bayaran adalah 10 Euro dan anda boleh berhenti di mana-mana station di zon 1 dan zon 2 Paris..korang boleh rujuk zon-zon ni di website train paris atau mana-mana map paris.

 

3

Saya memilih untuk berhenti di Station Gare Du Nord kerana disini mempunyai luggage storage..simpang beg dulu supaya senang nak travel untuk hari ini..cost luggage storage ini adalah dari 7-10 Euro mengikut saiz storage..kalau korang ramai, ambil je storage yang besar tu lagi jimat…sebelum nak simpan storage..beg korang akan di periksa dulu..ada mesin scanner..jangan bawa benda pelik2 pulak..sini ketat sikit keselamatannya…nak bayar luggage storage ni korang kene pakai siling..kat Paris jarang dia orang pakai note…lebih bagus bawa kad kredit sebab semua vender mesim terima kad kredit termasuklah nak beli apa2 tiket seperti train dan bus…Dengan menaiki metro atau train di dalam Paris ni, korang memerlukan tiket train yang mencukupi…jadi saya suggest korang ambil metro paris carnet 10 tickets  dengan cost 15 Euro (ni aku genapkan aje..harga asal 14 euro lebih..) .. 

Klik Read More untuk baca lebih lanjut..