Popular Tags:

Pakej Percutian Korea selatan Murah & Jimat 2015

April 20, 2014 at 11:13 pm

IMG-20140319-WA0001

Mencari pakej murah ke korea ?? Kami menawarkan pakej termurah ke korea dengan mengikut kesesuaian bajet anda. Pakej berkonsepkan Backpacker ini lebih jimat dan anda boleh melawati pelbagai tempat menarik di korea selatan.

PAKEJ INI TRAVEL DARI MARCH – MAY 2015 

(Boleh pilih tarikh pilihan anda)

PAKEJ KOREA SELATAN 2015 (Bajet & Backpacker)
Update harga dan pakej terbaru !!!
tempah awal sebelum harga flight naik lagi.

Tarikh Travel:-
– Pakej A = 17-24 April 2015 (Spring season)
– Pakej B = 25 April – 2 May 2015 (Spring Season)
– Pakej C = 2-7 May 2015 (Spring Season)
– Pakej D = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej E = 12-16 September 2015 (Autmn Season)
– Pakej F = 12-17 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej G = 8-12 December 2015 (winter season)
– Pakej H = 8-13 December 2015 (winter season)
– Pakej I = 8-15 December 2015 (winter season)

Tempat lawatan:-
– Pakej A = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej D = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej E = Seoul + Nami Island
– Pakej F = Seoul + Nami island + Everland
– Pakej G = Seoul + Nami Island
– Pakej H = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej I = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island

Pakej termasuk : Penginapan/makan halal(seperti dlm itinerary) / pengangkutan subway/shuttle bus / airport transfer / tiket masuk tempat lawatan/ tiket penerbangan.

20140427_140341
Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej A= RM 4400 per person (Limited)
– Pakej B= RM 3590 per person (Limited)
– Pakej C= RM 2780 per person (Limited)
– Pakej D= RM 4480 per person
– Pakej E= RM 2620 per person (Limited)
– Pakej F= RM 2900 per person
– Pakej G= RM 2620 per person (Limited)
– Pakej H = RM 2900 per person
– Pakej I = RM 4480 Per person

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej A = RM 4850 per person
– Pakej B = RM 4040 per person
– Pakej C = RM 3150 per person
– Pakej D = RM 4930 per person
– Pakej E = RM 2850 per person
– Pakej F= RM 3220 per person
– Pakej G= RM 2850 per person
– Pakej H = RM 3220 per person
– Pakej I = RM 4950 per person

20140501_101935

Perkara penting untuk tempahan & pertanyaan pakej:-

  • Nyatakan tarikh lawatan
  • Jumlah ahli join travel (Dewasa/kanak-kanak/bayi)
  • Jenis pakej : Nyatakan pakej yang anda inginkan seperti diatas.

Untuk pertanyaan dan tempahan :

 

Jenis Penginapan Yang Disediakan :-

23786927

Double bed / Family Room 

2394764

 

Dorm (Hostel)

Trip Backpacker Europe (Kos Bajet dan Perancangan)

October 18, 2014 at 7:06 pm

eiffel_tower_at_night_paris_france-normal

Salam, saya sudah merancang perjalanan ke eropah yang melibatkan beberapa buah negara seperti France,Spain,UK dan Netherlands. setelah begitu rapi merancang dan kini mencari rakan-rakan backapcker yang berminat untuk join trip di bawah. mungkin catatan di bawah ini boleh dijadikan rujukan kepada yang berminat travel ke eropah.

Bandar & Negara yang akan di lawati

  • Paris, France
  • Madrid, Spain
  • London-Manchester-Liverpool, UK
  • Amsterdam, Netherlands 

Tarikh Travel: 31 May- 12 June 2015

london_2423609b

 

Estimate Itinerary

Day 1  :

  • Flight KL-Paris

Day 2 :

  • Eiffel Tower
  • The Lourvre / pont des arts
  • Arc de Triomphe
  • champs elysees

Day 3 :

  • Flight to Madrid from CDG airport

Day 4 :

  • Plaza de Cibeles
  • santiago bernabeu stadium
  • Royal Palace of Madrid
  • La opera de Madrid
  • Plaza mayor
  • Plaza Isabel
  • Gran Via
  • Retiro park

Day 5 : 

  • Reina Sofia Museum
  • Flight to London

Day 6 :

  • Tower Bridge
  • London Eye
  • Camden Market
  •  Oxford street
  • Hyde park

Day 7 :

  • Buckingham palace
  • Museum of london
  • Chelsea stadium
  • Bus Manchester London

Day 8 :

  • Train to liverpool lime street
  • Liverpool stadium
  • Albert dock
  • Beatles museum
  • Merseyside maritime museum
  • Museum of Liverpool
  • The blue coat
  • Train to Manchester

Day 9 :

  • Old Trafford stadium
  • Bus to London
  • Bus London- Amsterdam

Day 10 :

  • Madam tussode
  • beurs van berlage
  • sex museum
  • national monument
  • royal palace
  • Dam Square

Day 11 :

  • Zaanse Schans (windmild)
  • Bus Amsterdam to paris

Day 12:

  • Eiffel tower for the last time
  • Champs-Élysées
  • Paris sight seeing

Day 13 :

  • Flight Paris –KL

 

Madrid-26512

Bajet perjalanan 

Date Accommodation / Transport / Others Price
31 May 2015 Flight  KL-Paris RM 2250 (return)
KLIA ERL from TBS RM 53 (return)
1 June 2015 Train from Airport to Tourist Office 9.75 Euro
Tourist pass (1 days) 12 Euro
Hostel 1 Night –Paris 40 Euro
Luggage storage 7.50 euro
Lunch 10 euro
` Dinner 10 euro
2 June 2015 Bus Barajas Airport – Atocha station 5 Euro
Train From Paris-CDG 9.75 Euro
Flight from CDG-Madrid  (Easyjet) 55 Euro
Lunch 10 Euro
Dinner kebapchi Jalo (atocha) 10 euro
Accommodation for 2 nights – Madrid 40 Euro
3 June 2015 santiago bernabeu stadium 19 Euro
Madrid Tourist travel pass (2 day) 13.40 Euro
Lunch  – Dk Kebab

Dinner – Atocha

20 Euro
4 June 2015 Lunch – Farah Bagdad 10 Euro
Flight Madrid-London 40 Euro
Easy Bus 2 GB (one way)
Dinner at Halal Restaurant 10 GB
Train from Victoria coach station – bayswater 4.70 GB
Smart Hyde park inn Hostel 2 nights 28 GB
5 June 2015 Buy travel pass zone 1&2 (use after 9.30 AM) 9GB
Lunch at Camden 10GB
Dinner at Halal Restaurant 10 GB
6 June 2015 Luggage storage 4 GB
Lunch at wrap it up! 10 GB
Bus London to Manchester (Return) 15 GB
Youth Hostel Association Manchester (2 nights) 38 GB
Taxi/Bus from piccadily garden (Victoria bus) to YHA hostel. 6 GB
Dinner – buy near hostel 10 GB
7 June 2015 Train Manchester-Liverpool (Transpennie express) 8 GB
Liverpool one day pass transport (saveway ticket) 3.70 GB
Dinner – buy near hostel 10 GB
Lunch at Liverpool 10 GB
8 June 2015 System one card (travel card) – Bus 5.20 GB
Bus London-amsterdam 40 Euro
Lunch at coach Manchester 10 GB
Dinner – Victoria coach 10 GB
9 June 2015 Inner Amsterdam hostel (1 nights) 23 Euro
GBV card Amsterdam (2 days) 12 Euro
Lunch Istanbul grill or curry express 10 Euro
Dinner 10 Euro
Luggage storage 7.95 Euro
10 June 2015 Bus Amsterdam-Paris 46 Euro
Bus to windmild (Return) 10 Euro
11 June 2015 Paris tour pass (1 day) 12 Euro
Lunch 10 Euro
Dinner 10 Euro
Luggage storage 7.50 Euro
Hostel 1 night at paris 40 Euro
12 June 2015 Train paris-airport 6 Euro
Lunch 10 Euro

 

Total cost

Currency Total
Euro 576 Euro @RM 2570
Pound sterling (GB) 214 Pound GB @ RM 1271
Ringgit Malaysia RM 2303
Total cost RM 6155

 

 

windmill

 

Jadi kepada yang berminat bolehlah join saya backpacker dan berbincang dengan saya.

Email : uzairblog90@gmail.com

Whatsapp : +60102325292

Trip Backpacker Hatyai-Phuket-Krabi – Part 2

October 9, 2014 at 10:37 pm

5

Jika di part 1, sy bercerita perjalanan saya di Hatyai dan kini saya terangkan sikit perjalanan saya di Phuket. Perjalanan dari Hatyai ke Phuket  mengambil masa 7-8 jam dengan menaiki minibus. Semua mini bus akan berhenti di Terminal 1 dan Terminal 2. Kalau nak ke patong berhenti la di Terminal 2 (baru). sy cuma berhenti di Terminal 1 sebab lawatan sy di Phuket ni memang singkat sangat.. ini disebabkan jadual exam saya yang habis lewat hari tu. kalau tak dah memang lama kat sini.

Bagi yang tak baca part 1 boleh baca disini (klik sini)

3

Ini lah dia Phuket old town ibarat macam di melaka dan penang la suasana dia. banyak bangunan bersejarah dan agak klasik.

2

kalau sesat, boleh la tengok MAP kat belakang tu..hehe

4

Pink lady ni salah satu tempat cucuk bintang terkenal disini…executive club ye…tak de lady boy..hahaha

6

waktu saya pergi tu sedang berlangsung pesta vegetarian masyarakat cina disini

8

Baju I love phuket tu murah je..RM 10..banyak jual kat sini..

7

ni la penginapan saya untuk malam ni.

10

Keesokkan hari nya saya menerukan perjalanan ke Ao Nang, Krabi dengan menaiki ferry. Ferry ni bertolak jam 9 pagi dan akan singgah dulu  di phi phi island dan kemudiannya menyambung perjalanan pada jam 3.30 petang pada hari yang sama.

11

Di dalam perjalanan tu anda akan jumpa pelbagai jenis pulau dan semua nya cantik-cantik

9

Life jacket hanya perhiasaan saja..hehe…ni la situasi diatas ferry..semua tekun tengok pantai yang cantik.

13

Sekarang dah sampai Phi-phi Island dengan 2 jam 30 minit perjalanan dari jetty phuket. disini sy sempat berjalan dan shoopping sikit sebab tempoh kat sini pun lama …jam 3.30 naik ferry balik untuk ke Ao Nang, krabi.

15

 

Ni la suasana Phi-phi island..penuh dengan tempat penginapan, makanan, pakej agency..boleh la nak mandi laut atau snorkeling kejap dengan mengunakan perkhidmatan taxi boat disini.

16

masyaAllah, tengok la pantai nya..memang cantik..

IMG_0610

kalau anda malas nak berjalan, leh je lepak tepi pantai ni..memang indah..tapi kalau ada Tsunami..pandai-pandai la lari ye..hahaha

bila jam dah 3.30 petang, make sure semua ke jetty sebab nak naik ferry untuk ke krabi.

17

 

setibanya di Krabi, saya menaiki tuk tuk yang disediakan oleh pihak ferry untuk ke Ao Nang..perjalanan mengambil masa 30 minit dari jetty krabi ke ao nang.

 

18

Ni la penginapan saya di Ao Nang, krabi…torbaikkk

IMG_0664

 

sebelum tidur, g makan malam dulu…kat Ao Nang ni banya kedai makan halal..jangan risau…memang sedap…nanti saya sambung di part 3 untuk cerita perjalanan saya yang berikut nya..

 

Jika anda mencari pakej backpacker Hatyai-Phuket-Krabi murah, boleh refer di page ini :-

http://www.uzairothman.com/2014/10/04/pakej-backpacker-hatyai-phuket-krabi-7d6n.html (klik link ni)

PAKEJ WINTER KOREA SELATAN 2015

October 9, 2014 at 1:24 am

20140501_101935

Annyeonghaseyo, Kini pakej korea selatan 2015 telah mula dijual oleh saya. Pakej selama 8 hari 7 malam bakal memberikan anda percutian idaman dengan cost yang rendah serta menjimatkan. Konspep percutian adalah backpacker concept dan sesuai untuk semua peringkat umur.

PAKEJ WINTER KOREA SELATAN 2015

  • Group 1: 8-12 December 2015 (5 days 4 nights)
  • Group 2: 8-13 December 2015 (6 days 5 nights)
  • Group 3: 8-15 December 2015 (8 days 7 nights)

20140430_141057
Tarikh Travel
– Pakej G = 8-12 December 2015 (winter season)
– Pakej H = 8-13 December 2015 (winter season)
– Pakej I = 8-15 December 2015 (winter season)

Tempat lawatan :-
– Pakej G = Seoul Tour + Nami Island
– Pakej H = Seoul Tour+ Nami Island + Everland
– Pakej I = Seoul Tour + Nami Island + Everland + Jeju Island

Harga penginapan Dorm-
– Pakej G= RM 2620 per person
– Pakej H = RM 2900 per person
– Pakej I = RM 4480 Per person

Harga penginapan Double bed/family:-
– Pakej G= RM 2850 per person
– Pakej H = RM 3220 per person
– Pakej I = RM 4950 per person

20140427_140341

PAKEJ TERMASUK

  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL  with 20 KG Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage) – Jika ambil pakej Jeju
  • Penginapan di Jeju island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour guide (Malay/english)

 

20140427_175225

PENTING ( MESTI BACA )

  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh sebelum 1 ogos 2015.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

KELEBIHAN PAKEJ INI

  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

20140513_101447

 

TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 40 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 1 ogos 2015

 

Gambar Penginapan (Guest House)

 

2394764

Penginapan Dorm/Hostel

23786927

Penginapan Double Bed

 

Anda juga boleh pilih pakej lain seperti:-

Tarikh Travel:-
– Pakej A = 17-24 April 2015 (Spring season)
- Pakej B = 25 April – 2 May 2015 (Spring Season)
- Pakej C = 2-7 May 2015 (Spring Season)
- Pakej D = 1-8 June 2015 (Cuti Sekolah)
- Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
- Pakej F = 8-15 December 2014 (Winter Season)

Tempat lawatan:-
– Pakej A = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland
- Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
- Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
- Pakej D = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland
- Pakej E = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland
- Pakej F = Seoul + Jeju Island + Nami Island + Everland

 

20140513_113955

 

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan atau maklumat itinerary boleh hubungi:-

Email : uzairblog90@gmail.com

Facebook : Uzairothman.com 

20140513_131615

 Uzair Othman

JOM BERCUTI KE KOREA SELATAN !!!

Antara pakej korea selatan yang turut disediakan :-