Popular Tags:

Pakej Percutian Korea selatan Murah & Jimat 2015

April 20, 2014 at 11:13 pm

IMG-20140319-WA0001

Mencari pakej murah ke korea ?? Kami menawarkan pakej termurah ke korea dengan mengikut kesesuaian bajet anda. Pakej berkonsepkan Backpacker ini lebih jimat dan anda boleh melawati pelbagai tempat menarik di korea selatan.

PAKEJ KOREA SELATAN 2015 (Bajet & Backpacker)
Update harga dan pakej terbaru (Tarikh kemaskini 30 OCT 2014)
tempah awal sebelum harga flight naik lagi.

Tarikh Travel:-
- Pakej A = 17-24 April 2015 (Spring season)
– Pakej B = 25 April – 2 May 2015 (Spring Season)
– Pakej C = 2-7 May 2015 (Spring Season)
– Pakej D = 2-9 May 2015 (Spring Season)
- Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej F = 12-16 September 2015 (Autmn Season)
– Pakej G = 12-17 September 2015 (Autumn Season)
- Pakej H = 8-12 December 2015 (winter season)
– Pakej I = 8-13 December 2015 (winter season)
– Pakej J = 8-15 December 2015 (winter season)

Tempat lawatan (KLIK LINK UNTUK SENARAI TEMPAT LAWATAN)
- Pakej A = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej D = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
- Pakej E = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej F = Seoul + Nami Island
– Pakej G = Seoul + Nami island + Everland
- Pakej H = Seoul + Nami Island
– Pakej I = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej J = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island

Pakej termasuk :
– Penginapan sepajang lawatan (Dorm/Double bed/family room)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL (pergi balik)
– Luggage 20 kg per person
– Makan seperti dalam itinerary
– Transport subway/Public bus/ shuttle bus
– Tiket masuk tempat lawatan
– Airport Transfer
– Tour guide (Malay)
– Flight seoul-jeju with 15 kg luggage (jika ambil pakej jeju saja)

 

20140427_140341

Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej A = RM 4600 per person (kekosongan 1 katil)
– Pakej B = RM 3800 per person (kekosongan 9 katil)
– Pakej C = RM 2830 per person (kekosongan 12 katil)
– Pakej D = RM 4380 per person (kekosongan 6 katil)
– Pakej E = RM 4480 per person (kekosongan 12 katil)
– Pakej F = RM 2700 per person (kekosongan 9 katil)
– Pakej G = RM 2950 per person (kekosongan 6 katil)
– Pakej H= RM 2650 per person (kekosongan 8 katil)
– Pakej I = RM 2950 per person (kekosongan 9 katil)
– Pakej J = RM 4480 Per person (kekosongan 12 katil)

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej A = RM 4990 per person (kekosongan 1 bilik)
– Pakej B = RM 4280 per person kekosongan 4 bilik)
– Pakej C = RM 3180 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej D = RM 4980 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej E = RM 4930 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej F = RM 2950 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej G= RM 3320 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej H= RM 2900 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej I = RM 3220 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej J = RM 4950 per person (kekosongan 4 bilik)

20140501_101935

Untuk quotation, sila nyatakan details di bawah

  • Nyatakan tarikh lawatan
  • Jumlah ahli join travel (Dewasa/kanak-kanak/bayi)
  • Jenis pakej : Nyatakan pakej yang anda inginkan seperti diatas.

Untuk pertanyaan dan tempahan :

 

Jenis Penginapan Yang Disediakan :-

23786927

Double bed / Family Room 

2394764

 

Dorm (Hostel)

MAKLUMAT PENTING:

  • Penginapan adalah di Guest House
  • Transport utama adalah subway (Train)
  • Pakej berkonsep bajet dan jimat
  • Harga yang ditawarkan bergantung pada kadar semasa flight
  • Jadual boleh diubah mengikut masa dan keadaan yang sesuai.
  • Makanan yang disediakan adalah halal (Pork Free)
  • Sila tempah awal untuk mengelakkan penginapan penuh.
  • Sila baca jadual perjalanan bagi mengelakkan anda keliru dengan aktiviti disana.
  • Jika anda tidak biasa dengan makanan korea, sila bawa makanan sendiri jika perlu.
  • Bawa ubat-ubatan jika perlu.
  • Bawa toiletries sendiri.
  • Tuala disediakan di Hostel.
  • Ada Free wifi /dapur/mesin basuh/iron di GuestHouse .

 

Kadar semasa tukaran wang korea – Malaysia

  • RM 100 = 32 000 KRW
  • RM 1000 = 320 000 KRW
  • RM 3220 = 1 000 000 KRW

PAKEJ SPRING KOREA SELATAN 2015

November 1, 2014 at 12:05 am

IMG-20140319-WA0001

Tarikh Travel:-
– Pakej A = 17-24 April 2015 (Spring season)
– Pakej B = 25 April – 2 May 2015 (Spring Season)
– Pakej C = 2-7 May 2015 (Spring Season)
– Pakej D = 2-9 May 2015 (Spring Season)

Tempat lawatan:-
– Pakej A = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej D = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island

Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej A = RM 4600 per person (kekosongan 1 katil)
– Pakej B = RM 3800 per person (kekosongan 9 katil)
– Pakej C = RM 2830 per person (kekosongan 12 katil)
– Pakej D = RM 4380 per person (kekosongan 6 katil)

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej A = RM 4990 per person (kekosongan 1 bilik)
– Pakej B = RM 4280 per person kekosongan 4 bilik)
– Pakej C = RM 3180 per person (kekosongan 4 bilik)
– Pakej D = RM 4980 per person (kekosongan 4 bilik)

20140429_113418

Antara Tempat lawatan

PAKEJ A (8 HARI 7 MALAM)

  • Trick Art Museum
  • Seongeup folk village
  • Woman Divershow
  • Seongsan Ilchulbong Park
  • Via Jongdairi shore road dan Manjang cave (Longest cave in Asia)
  • Namsangol Hanok Village
  • Insadong culture road
  • Nandaemun market.
  • Deuksugung Palace (Korean Palace)
  • Namsan Tower (Not include observatory)
  • Myeongdong market
  • Nami Island
  • Doota mall (souvenir shop)
  • Gyeongbukgung Palace
  • Gwanghamun square
  • cheonggyecheon stream
  • Hello kitty café atau Tom’s Café (Not include meals/drinks
  • Hongdae shopping
  • Everland Theme park (one day tour with ticket)

 

PAKEJ B ( 8 HARI 7 MALAM)

  • Masjid Iteawon
  • shopping di Iteawon Street
  • Gangnam Underground street
  • Han River di Banpo Bridge
  • Insadong Street
  • Namsangol Hanok Village
  • Deuksugung palace
  • Tom’s café atau Hello kitty café
  • Nami Island
  • Everland Theme Park
  •  Gyeongbukgung palace
  • Gwanghamun Square
  • Nandaemun Market.
  • Doota Mall
  • Namsan Tower ( Not include observatory)

 

PAKEJ C ( 6 HARI 5 MALAM)

  • Iteawon market
  • Masjid Iteawon
  • Gyeongbukgung palace
  • Gwanghamun square
  • Cheongeycheon stream
  • Doota mall (souvenir shop)
  • Insadong culture road
  • Namsan tower (Not include observatory)
  • Myeongdong market
  • Nami Island Tour
  • Nandaemun market
  • Everland theme park (with ticket)

 

 PAKEJ D  (8 HARI 7 MALAM)

  • Iteawon market
  • Masjid Iteawon
  • Gyeongbukgung palace
  • Gwanghamun square
  • Cheongeycheon stream
  • Doota mall (souvenir shop)
  • Insadong culture road
  • Namsan tower (Not include observatory)
  • Myeongdong market
  • Nami Island Tour
  • Nandaemun market
  • Everland theme park (with ticket)
  • Free & Easy Jeju Island
  • Hallim Park
  • Suweolbong Trekking
  • Spirited Garden
  • Cheonjeyeon waterfall or Teddy Bear Museum

 

20140501_101935

 

PAKEJ TERMASUK

– Penginapan sepajang lawatan (Dorm/Double bed/family room)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL (pergi balik)
– Luggage 20 kg per person
– Makan seperti dalam itinerary
– Transport subway/Public bus/ shuttle bus
– Tiket masuk tempat lawatan
– Airport Transfer
– Tour guide (Malay)
– Flight seoul-jeju with 15 kg luggage (jika ambil pakej jeju saja)

PENTING ( MESTI BACA )

  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh sebelum 31 January 2015.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

KELEBIHAN PAKEJ INI

  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

 

TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 40 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 1 ogos 2015

 

Gambar Penginapan (Guest House)

 

2394764

Penginapan Dorm/Hostel

23786927

Penginapan Double Bed

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan atau maklumat itinerary boleh hubungi:-

Email : uzairblog90@gmail.com

Facebook : Uzairothman.com 

Trip Backpacker Hatyai-Phuket-Krabi – Part 3

October 27, 2014 at 8:11 pm

IMG_0684

Perjalanan di Krabi di teruskan dan pada hari keempat dimulakan dengan sarapan pagi di Guest House..sini senang je cari American breakfast..nak cari Malay breakfast memang susah la..jauh sikit nak jalan kaki ke area masjid di Ao Nang. selepas sarapan pagi maka bermula perjalanan pada hari ini dengan aktiviti Island Hopping yang melawat 7 tempat menarik. Perjalanan dengan speed boat ini mengambil masa 40 minit dari Ao Nang ke Phi Phi Island. Banyak gugusan pulau yang cantik dan pantai yang bersih di sekitar Phi Phi island ini. jadi kalau nak cuci mata nak tengok melayu berbikini tu..boleh la ke sini ye..hahaa

Bagi yang tak baca lagi PART 1 dan PART 2 ..leh baca dulu ye..

IMG_0696

Island hopping di Phi phi island ni meliputi beberapa lokasi menarik seperti :-

  • Viking cave
  • Monkey bay
  • maya bay
  • Snorkeling
  • Pileh cove
  • Loh samah bay

Cost dalam RM 100-120 seorang.

memang cantik pantai di maya bay dan snorkeling point nya. jelas kelihatan dasar laut dengan pelbagai jenis spesis ikan. biasa nya tempoh island hopping ini adalah dari 8 pagi – 4 petang. so prepare la lotion, mineral water, baju nak mandi, dan dinasihatkan bawa selipar je..jangan mengade nak pakai kain..nanti susah nak  naik bot…speed bot memang laju dan memang best…cepat je sampai..tapi ambil masa 40 minit juga dari Ao Nang.

IMG_0743

Ni member saya Hafiz…memang style tempat ni..cantik…tak ado kat malaysia.

IMG_0784

gambar diatas ni adalah merupakan salah satu tempat shooting cite Baywatch yang popular masa saya kecik-kecik dulu..

IMG_0817

bila tengah hari, akan lunch dekat sini..makan buffer halal..orang pattani masak..siap cakap melayu lagi dengan saya.

menu macam biasa, tomyam, ayam, nasi , sayur..ada juga speggeti..sedappppp.

IMG_0818

kalau nampak signboard ni make sure kene sentiasa berhati-hati…Tsunami anytime boleh datang..last time tempat ni kene tsunami dan mengorbankan 1500 orang di pantai ni…habis semua resort dan rumah hilang ..hanyut…maybe masih ada banyak mayat yang tak jumpa..

 

IMG_0819

ni lah menu makan tengah hari di phi phi island..makan la banyak kali..ambil buffet tu. buffer lunch ni dah include sekali dalam pakej island hopping.

 

IMG_0841

selepas makan, tiba masa yang dinantikan iaitu snorkeling.. sebenarnya ni pertama kali saya lakukan aktiviti snorkeling. sebelum ni tak pernah nak mencuba..hehe..memang best dan menarik..next time nak try lagi.

 

IMG_0873

ambil gambar dalam air laut pakai Iphone 5s…TAPI pakaj cover fon la..yang waterproof tu…

IMG_0881

dah macam penyu dah…..jakun pertama kali snorkeling..haha

lepas selesai aktiviti island hopping, bot kami pun balik semula ke Ao Nang, ..yang menariknya pakej island hopping ni akan ambil dan hantar anda dari tempat penginapan..so tak payah keluar duit untuk amek tuk tuk nak balik ke tempat penginapan.

IMG_0930

makan malam hari tu pun di sekitar Ao Nang saja..malas nak jalan jauh-jauh sebab penat…makan nasi goreng udang…air ovaltine..kat sini milo tak femes..ovaltine lagi famous.

IMG_0937

ni lah kedai nya dengan penuh yakin makan sebab ada halal sign..

IMG_0940

 

lepas makan apa lagi..shopping la…beli tshirt …borong banyak…murah pun murah…RM 10-15 je..pandai-pandai la tawar ye ..haha

itu jela perjalanan untuk part 3 kali ni..nanti bersambung di part 4 pulak.

Trip Backpacker Europe (Kos Bajet dan Perancangan)

October 18, 2014 at 7:06 pm

eiffel_tower_at_night_paris_france-normal

Salam, saya sudah merancang perjalanan ke eropah yang melibatkan beberapa buah negara seperti France,Spain,UK dan Netherlands. setelah begitu rapi merancang dan kini mencari rakan-rakan backapcker yang berminat untuk join trip di bawah. mungkin catatan di bawah ini boleh dijadikan rujukan kepada yang berminat travel ke eropah.

Bandar & Negara yang akan di lawati

  • Paris, France
  • Madrid, Spain
  • London-Manchester-Liverpool, UK
  • Amsterdam, Netherlands 

Tarikh Travel: 31 May- 12 June 2015

london_2423609b

 

Estimate Itinerary

Day 1  :

  • Flight KL-Paris

Day 2 :

  • Eiffel Tower
  • The Lourvre / pont des arts
  • Arc de Triomphe
  • champs elysees

Day 3 :

  • Flight to Madrid from CDG airport

Day 4 :

  • Plaza de Cibeles
  • santiago bernabeu stadium
  • Royal Palace of Madrid
  • La opera de Madrid
  • Plaza mayor
  • Plaza Isabel
  • Gran Via
  • Retiro park

Day 5 : 

  • Reina Sofia Museum
  • Flight to London

Day 6 :

  • Tower Bridge
  • London Eye
  • Camden Market
  •  Oxford street
  • Hyde park

Day 7 :

  • Buckingham palace
  • Museum of london
  • Chelsea stadium
  • Bus Manchester London

Day 8 :

  • Train to liverpool lime street
  • Liverpool stadium
  • Albert dock
  • Beatles museum
  • Merseyside maritime museum
  • Museum of Liverpool
  • The blue coat
  • Train to Manchester

Day 9 :

  • Old Trafford stadium
  • Bus to London
  • Bus London- Amsterdam

Day 10 :

  • Madam tussode
  • beurs van berlage
  • sex museum
  • national monument
  • royal palace
  • Dam Square

Day 11 :

  • Zaanse Schans (windmild)
  • Bus Amsterdam to paris

Day 12:

  • Eiffel tower for the last time
  • Champs-Élysées
  • Paris sight seeing

Day 13 :

  • Flight Paris –KL

 

Madrid-26512

Bajet perjalanan 

Date Accommodation / Transport / Others Price
31 May 2015 Flight  KL-Paris RM 2250 (return)
KLIA ERL from TBS RM 53 (return)
1 June 2015 Train from Airport to Tourist Office 9.75 Euro
Tourist pass (1 days) 12 Euro
Hostel 1 Night –Paris 40 Euro
Luggage storage 7.50 euro
Lunch 10 euro
` Dinner 10 euro
2 June 2015 Bus Barajas Airport – Atocha station 5 Euro
Train From Paris-CDG 9.75 Euro
Flight from CDG-Madrid  (Easyjet) 55 Euro
Lunch 10 Euro
Dinner kebapchi Jalo (atocha) 10 euro
Accommodation for 2 nights – Madrid 40 Euro
3 June 2015 santiago bernabeu stadium 19 Euro
Madrid Tourist travel pass (2 day) 13.40 Euro
Lunch  – Dk Kebab

Dinner – Atocha

20 Euro
4 June 2015 Lunch – Farah Bagdad 10 Euro
Flight Madrid-London 40 Euro
Easy Bus 2 GB (one way)
Dinner at Halal Restaurant 10 GB
Train from Victoria coach station – bayswater 4.70 GB
Smart Hyde park inn Hostel 2 nights 28 GB
5 June 2015 Buy travel pass zone 1&2 (use after 9.30 AM) 9GB
Lunch at Camden 10GB
Dinner at Halal Restaurant 10 GB
6 June 2015 Luggage storage 4 GB
Lunch at wrap it up! 10 GB
Bus London to Manchester (Return) 15 GB
Youth Hostel Association Manchester (2 nights) 38 GB
Taxi/Bus from piccadily garden (Victoria bus) to YHA hostel. 6 GB
Dinner – buy near hostel 10 GB
7 June 2015 Train Manchester-Liverpool (Transpennie express) 8 GB
Liverpool one day pass transport (saveway ticket) 3.70 GB
Dinner – buy near hostel 10 GB
Lunch at Liverpool 10 GB
8 June 2015 System one card (travel card) – Bus 5.20 GB
Bus London-amsterdam 40 Euro
Lunch at coach Manchester 10 GB
Dinner – Victoria coach 10 GB
9 June 2015 Inner Amsterdam hostel (1 nights) 23 Euro
GBV card Amsterdam (2 days) 12 Euro
Lunch Istanbul grill or curry express 10 Euro
Dinner 10 Euro
Luggage storage 7.95 Euro
10 June 2015 Bus Amsterdam-Paris 46 Euro
Bus to windmild (Return) 10 Euro
11 June 2015 Paris tour pass (1 day) 12 Euro
Lunch 10 Euro
Dinner 10 Euro
Luggage storage 7.50 Euro
Hostel 1 night at paris 40 Euro
12 June 2015 Train paris-airport 6 Euro
Lunch 10 Euro

 

Total cost

Currency Total
Euro 576 Euro @RM 2570
Pound sterling (GB) 214 Pound GB @ RM 1271
Ringgit Malaysia RM 2303
Total cost RM 6155

 

 

windmill

 

Jadi kepada yang berminat bolehlah join saya backpacker dan berbincang dengan saya.

Email : uzairblog90@gmail.com

Whatsapp : +60102325292