Popular Tags:

Pakej Percutian Korea selatan Murah & Jimat 2015

April 20, 2014 at 11:13 pm

20140430_134409

Mencari pakej murah ke korea ?? Kami menawarkan pakej termurah ke korea dengan mengikut kesesuaian bajet anda. Pakej berkonsepkan Backpacker ini lebih jimat dan anda boleh melawati pelbagai tempat menarik di korea selatan.

PAKEJ KOREA SELATAN 2015 (Bajet & Backpacker)
tempah awal sebelum harga flight naik lagi. sila email untuk quotation.

email : cuticutibajetmurah@gmail.com

………………………………………………………………………

Tarikh Travel:-

SPRING SEASON
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = 25 April – 2 May 2015 (Spring Season)
– Pakej C = 2- 7 May 2015 (Spring Season)
– Pakej D = 2-9 May 2015 (Spring Season)

AUTUMN SEASON
– Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej F = 12-16 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej G = 12-17 September 2015(Autumn Season)
– Pakej H = 3-7 October 2015 (Autumn season)
– Pakej I = 3-8 October 2015 (Autumn season)
– Pakej J = 3-10 October 2015 (Autumn season)

WINTER SEASON
– Pakej K = 8 -12 December 2015 (Winter Season)
– Pakej L = 8-13 December 2015 (Winter Season)
– Pakej M = 8-15 December 2015(Winter Season)

………………………………………………………………………

Tempat lawatan
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej D = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej E = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej F = Seoul + Nami Island
– Pakej G = Seoul + Nami island + Everland
– Pakej H = Seoul + Nami Island
– Pakej I = Seoul + Nami Island+Everland
– Pakej J = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej K = Seoul + Nami Island
– Pakej L = Seoul + Nami island + Everland
– Pakej M = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island

Pakej termasuk :
– Penginapan sepajang lawatan (Dorm/Double bed/family room)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL (pergi balik)
– Luggage 20 kg per person
– Makan seperti dalam itinerary
– Transport subway/Public bus/ shuttle bus
– Tiket masuk tempat lawatan
– Airport Transfer
– Tour guide (Malay)
– Flight seoul-jeju with 15 kg luggage (jika ambil pakej jeju saja)

 

20140427_140341
Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = RM 4200 per person (kekosongan 5 katil)
– Pakej C = RM 3090 per person (kekosongan 5 katil)
– Pakej D = RM 4650 per person (kekosongan 4 katil)
– Pakej E = RM 4480 per person
– Pakej F = RM 2750 per person
– Pakej G = RM 2990 per person
– Pakej H = RM 2850 per person
– Pakej I = RM 3090 per person
– Pakej J = RM 4480 per person
– Pakej K = RM 3250 per person
– Pakej L = RM 3480 per person
– Pakej M = RM 4850 per person

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = RM 4700 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej C = RM 3490 per person (kekosongan 2 bilik)
– Pakej D = RM 5100 per person (kekosongan 3 bilik)
– Pakej E = RM 4950 per person
– Pakej F = RM 2990 per person
– Pakej G = RM 3360 per person
– Pakej H = RM 3090 per person
– Pakej I = RM 3460 per person
– Pakej J = RM 4950 per person
– Pakej K = RM 3600 per person
– Pakej L = RM 3930 per person
– Pakej M = RM 5390 per person

20140501_101935

Untuk quotation, sila nyatakan details di bawah

  • Nyatakan tarikh lawatan
  • Jumlah ahli join travel (Dewasa/kanak-kanak/bayi)
  • Jenis pakej : Nyatakan pakej yang anda inginkan seperti diatas.

Untuk pertanyaan dan tempahan :

 

Jenis Penginapan Yang Disediakan :-

23786927

Double bed / Family Room 

2394764

 

Dorm (Hostel)

MAKLUMAT PENTING:

  • Penginapan adalah di Guest House
  • Transport utama adalah subway (Train)
  • Pakej berkonsep bajet dan jimat
  • Harga yang ditawarkan bergantung pada kadar semasa flight
  • Jadual boleh diubah mengikut masa dan keadaan yang sesuai.
  • Makanan yang disediakan adalah halal (Pork Free)
  • Sila tempah awal untuk mengelakkan penginapan penuh.
  • Sila baca jadual perjalanan bagi mengelakkan anda keliru dengan aktiviti disana.
  • Jika anda tidak biasa dengan makanan korea, sila bawa makanan sendiri jika perlu.
  • Bersedia untuk solat di tempat yang di tetapkan atau tersembunyi
  • Persiapan diri dan kesihatan penting kerana banyak berjalan kaki.
  • Dinasihatkan memakai kasut yang bersesuaian untuk berjalan dalam tempoh yang lama.
  • Bawa ubat-ubatan jika perlu.
  • Bawa toiletries sendiri.
  • Tuala disediakan di Hostel.
  • Ada Free wifi /dapur/mesin basuh/iron di GuestHouse .
  • Pembatalan pakej selepas bayaran dilakukan tidak akan menerima wang pemulangan.
  • Tidak bertanggungjawab jika ada perubahan/pembatalan penerbangan ataupun disebabkan cuaca buruk dll.

P/S : Ini adalah trusted package dan telah menerima pelbagai jenis group sejak 2012.

Maggi Ketam Bangi Memang torbaik !!

December 21, 2014 at 12:23 am

 

IMG_2192

 

Bayangkan minggu ini saja 2x kali saya datang ke Gerai Chili Spicy Pasti Meletop !!! yang terletak di Food Court Tingkal 1, Bangi Gateway seksyen 15 ,Bandar Baru bangi. kuah maggi nya memang terbaik dan maggi di import dari Thailand..aku syak brader ni orang kelantan..sedap ya amat maggi kat sini…Harga pun takde la mahal mana..kira standard bandar la…Maggi ketam RM 13 satu mangkuk yang berisi 1  ketam.

selain dari Maggi ketam, terdapat juga Maggi udang, udang galah, sotong, ayam, ikan merah…selain itu terdapat juga Laksa penang, siam ,kelantan dan johor serta kegemaran saya iaitu Laksam !!

 

 

 

IMG_2184

ini lah kedai nya..kecik je..tak besar mana pun sebab ia dekat food court…penuh teliti brader ni masak…sebab tu sedap kot..

bagi yang nak cari bangi gateway ni kat mana..senang je…bukak je waze atau google maps..ingat ya..bangi gateway ni Hotel dan Shopping Mall bersebelahan padang mini bangi.

Review Grand Riverview Hotel, Kota Bharu

December 20, 2014 at 11:53 pm

 

 

 

 

 

 
grv_177

Pada bulan November yang lalu saya di beri kesempatan untuk menhadiri event COOK LIKE KELANTANESE FAM TRIP di Kota Bharu. Penginapan utama pada trip kali ini adalah di Grand Riverview Hotel. Ini merupakan kali ketiga saya menginap di sini dan kedatangan kali ini mendapat kabar bahawa Hotel ini baru republish dan dijangka siap pada July 2015. (Gambar diatas dari www.grv.com.my)

 

IMG_0041

Selama 3 hari 2 malam saya bermalam disini dan menjalani pelbagai aktiviti menarik yang telah disusun oleh Tourism Malaysia Kelantan. soal makan dan aktiviti FAM trip ini akan saya cerita di entry yang akan datang..sebab entry nak cerita dulu pengalaman saya di hotel ini. Mungkin ada yang tak tau di mana Hotel ini terletak bersebelahan dengan sungai kelantan.Jadi di waktu petang boleh lah anda berjalan kaki di bersebelahan sungai tersebut yang begitu hampir dengan hotel ini.

 

IMG_0043

Penginapan yang disediakan kepada pihak media untuk event ini adalah Twin room. Anda yang ingin menginap disini boleh cek kadar harga di laman web Hotel ini (http://www.grv.com.my/) . Boleh dikatakan hotel ini menjadi pilihan pelancong dalam dan luar negara..ada juga pihak luar yang datang ke hotel ini untuk adakan event dan bermacam lagi..pendek kata hotel ini antara yang terbaik di Kota Bharu.

 

IMG_0044

Bilik yang di sediakan penuh selesa dan luas sesuai untuk pelancong yang hadir ke Negeri Kelantan. Bilik yang penuh lengkap bercirikan mewah membuat sesiapa saja menginap di hotel ini merasa tenang dan selesa.

IMG_0045

mini bar pun disediakan bagi yang menginap di bilik ini

IMG_0047

antara kelebihan lain yang turut disediakan Grand Riverview Hotel

IMG_0048

Tandas juga selesa dan bersih..ada shower dan bathtub..

IMG_0049

kalau nak relax mandi air panas..leh try bathtub ni

IMG_0050

Lengkap !!! memang terbaik…

IMG_0051

Antara yang disediakan adalah shaving kit, comb, shower cap, sanitary bag tooth brush dan perlbagai alat kebersihan diri.

IMG_0058

 

Yang paling saya minat adalah sejadah disediakan walaupun tak suruh housekeeping hantar..memang bagus..arah kiblat pun ada…senang untuk kita tunaikan solat di dalam bilik

Maklumat lanjut dan tempahan Grand Riverview Hotel, Kota Bharu anda boleh terus melawati laman web

http://www.grv.com.my/

Pelancaran Blog O’Rama Dari Majalah Libur

December 20, 2014 at 7:44 pm

IMG_2204

 

 

Korang pasti tau majalah Libur kan…? kalau yang taktau, itu majalah yang penuh lengkap dengan tip dan artikel mengenai percutian dalam dan luar negara..pendek kata majalah berunsur percutian..banyak cerita percutian di kongsikan di dalam  majalah ini. kini Majalah Libur telah melancarkan Blog O’Rama yang merupakan ruangan khas untuk memperkenalkan penulis-penulis blog yang aktif dalam memberi informasi mengenai dunia pelancongan dan gaya hidup.

selepas ni, blogger-blogger semua boleh lah share kisah menarik percutian idaman korang dekat Blog O’Rama ni sebab ia dapat memperkenalkan blog anda kepada semua pembaca  setia Majalah Libur. Ini merupakan platform terbaik korang untuk hasilkan penulisan menarik dan berpeluang untuk mengikuti program percutian dan tugasan bersama Majalah Libur..Memang terbaik la macam ni..mana tak nye sebab dapat bercuti percuma !!! Event yang saya hadiri ni pun memang menarik dan happening, asyik berlawak aje MC nye iaitu Radin dari radio Era.Fm .

IMG_2213

 

Nampak gaya cam pemenang je kan..? hahaha…sebenarnya ni hanya pemberian goodies bag saja…terima kasih juga kepada Majalah Libur dan Mr.Jocko yang invite saya ke event Hi Tea Majalah Libur bersama Bloggers dan pelancaran Blog O’Rama. ada rezeki undang la lagi ye..hehe… boleh baca blog Mr.jocko untuk perkongsian tip percutian menarik di www.mrjocko.com

IMG_2220

 

paling nak berterima kasih adalah individu yang diatas ini iaitu Mr.Jocko yang invite saya ke event ini. nampak seriuh Mr.Jocko bagi speech ye..penuh berpengalaman dalam bidang penulisan percutian..ada rezeki nak follow dia juga travel pusing dunia..haha

IMG_2247

 

Bagi yang hadir ke event ini menerima goodies beg yang menarik dengan mendapat sleeping beg serta baucer Starbuck..paling penting dapat membawa pulang Majalah Libur edisi Januari 2015. cabutan bertuah pun ada juga..hadiah menang khemah tuuuu..tahniah kepada pemenang bertuah..memang untung  menang khemah berharga RM 1500 !!!

IMG_2257

 

ini lah team Majalah Libur dan MC pada hari ini iaitu Radin dari Radio Era FM.. bagi yang tak tau Majalah Libur ni dah lama diterbitkan iaitu pada tahun 2002. Majalah ini memberi informasi percutian dan memaparkan trend terkini dalam aspek lain seperti sukan, gajet, pakaian, makanan, kesihatan dan pendidikan.

IMG_2259

 

so, jangan lupa dapatkan Majalah Libur bagi edisi terkini iaitu Januari 2015..banyak perkara menarik mengenai percutian di kongsikan di dalam majalah ini..

boleh dapatkan info terkini Majalah Libur di fb https://www.facebook.com/majalah.libur

atau dilaman web http://libur.karangkraf.com/

sekian…