Popular Tags:

PAKEJ MURAH KOREA SELATAN 2015 (8 Hari 7 Malam – SEOUL & JEJU ISLAND)

May 14, 2014 at 10:41 pm

20140501_101935

Annyeonghaseyo, Kini pakej korea selatan 2015 telah mula dijual oleh saya. Pakej selama 7 hari 6 malam bakal memberikan anda percutian idaman dengan cost yang rendah serta menjimatkan. Konspep percutian adalah backpacker concept dan sesuai untuk semua peringkat umur.

Travel Date : 17 – 23 April 2015 (7 hari 6 malam)

  • musim spring
  • Tempahan terkini : 15 orang
  • Kekosongan : 5 orang

20140430_141057

Travel Itinerary JEJU ISLAND + SEOUL (7 Hari 6 malam)

Day 1 (No meals)

Setibanya di Incheon Airport, anda akan meneruskan perjalanan ke Gimpo Airport seoul untuk transit ke Jeju Airport. Check in di Guest house setelah tiba di Jeju. Free & easy atau boleh berehat di Guest House.

  • Optional/pilihan : Boleh melawat Jeju city dengan Transport taxi (Optional/cost sendiri).
  • Antara tempat lawatan di Jeju City : Dongmun market, Dragon Headrock, mystery road & LoveLand Jeju.

Day 2 (Breakfast/lunch)

Sarapan pagi disediakan di Guest House. Memulakan lawatan ke Jeju island dengan Jeju Bus tour. Antara lokasi lawatan adalah :-

  • Trick Art Museum
  • Seongeup folk village
  • Woman Divershow
  • Seongsan ilchulbong park
  • Via Jongdairi shore road
  • Manjang cave (Longest cave in Asia)

setelah tamat lawatan bus tour, meneruskan perjalanan ke Jeju airport untuk Flight ke Gimpo Airport seoul. Setelah tiba di seoul, check in guest house di Iteawon.

Day 3 (Lunch/Dinner)

Lawatan pertama di seoul adalah  melawat Namsangol Hanok Village yang cukup terkenal dengan rumah tradisional Korea. Anda boleh melawat beberapa lokasi menarik di dalam Hanok village ini dan boleh mencuba pakaian Tradisional korea iaitu Hanbook. Meneruskan lawatan ke Insadong culture road yang merupakan lokasi shopping barangan tradisional korea sehinggalah ke souvenir. Lokasi terakhir di hari pertama di Seoul adalah di Nandaemun market yang cukup terkenal dengan barangan Souvenir korea dan Brooch.

Day 4 (Lunch/Dinner)

Melawat Deuksugung Palace (Korean Palace) di City Hall. Meneruskan lawatan ke Namsan Tower (Seoul tower) dengan menaiki cable car. Menikmati permandangan menarik bandara seoul di Namsan Tower (Not include observatory). Berhampiran Namsan tower terdapat Teddy Bear shop dan Padlock love untuk anda lawati. Shopping di Myeongdong market yang terkenal dengan barangan kosmetik, souvenir korea serta pakaian trend terkini di korea. Di myeongdong market anda dapat membeli-belah barangan terkini korea dan bagi peminat kpop disini merupakan lokasi utama untuk mendapat merchandise artis kesayangan mereka.

Day 5 (Lunch/Dinner)

Melawat Nami Island dengan menaiki shuttle bus. Menikmati beberapa lokasi menarik di Nami island seperti tugu winter sonata dan winter sonata statue. Disini juga anda boleh menikmati suasana segar dan nyaman dengan menyewa basikal. Menikmati Nasi goncang di Nami island (lunch) yang cukup terkenal pada masa kini. Pulang semula ke seoul dan shopping di Doota mall (souvenir shop)

Day 6 (Lunch/Dinner)

Melawat Gyeongbukgung Palace yang terkenal menerusi beberapa drama korea. Sebuah istana terkenal di tengah-tengah bandaraya seoul dan sangat cantik lokasi nya untuk ambil gambar kenangan. Melawat Gwanghamun square dan cheonggyecheon stream yang merupakan sungai terbersih di seoul dan hiasan di jalanannya yang menarik. seterusnya akan melawat Hello kitty café atau Tom’s Café (Not include meals/drinks) dan shopping di sekitar Hongdae shopping area.

Day 7 (Lunch/Dinner)

Lawatan sehari ke Everland Theme Park. Menikmati taman tema yang terkenal di Seoul dan juga merupakan lokasi salah satu episod game show Running Man. (Pakej termasuk tiket)

Day 8

Airport Transfer ke Incheon Airport.

20140427_140341

PAKEJ TERMASUK

  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL  with 20 KG Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage)
  • Penginapan di Jeju island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour guide (Malay/english)

 

20140427_175225

PENTING ( MESTI BACA )

  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh sebelum 1 Jan 2015.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm (Bilik lelaki & perempuan asing melainkan family)
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

KELEBIHAN PAKEJ INI

  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu/english
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

20140513_101447

HARGA PAKEJ (SEOUL + JEJU ISLAND +Everland)

  • RM 4410 per person (Penginapan dorm/hostel) – Sudah penuh/FULL
  • RM 5130 per person (Penginapan family room)

TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 40 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 1 Jan 2015

 

Oleh kerana pakej untuk penginapan Hostel sudah penuh. Anda dinasihatkan memilih penginapan Family room atau join group pakej yang ini. (PAKEJ 6 HARI 7 MALAM – MAY 2015)

20140513_113955

 

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan

Email : uzairblog90@gmail.com

Facebook : Uzairothman.com 

20140513_131615

 Uzair Othman

JOM BERCUTI KE KOREA SELATAN !!!

Antara pakej korea selatan yang turut disediakan :-

20140426_112832(0)

Melawat masjid antarabangsa Iteawon

20140426_184455

Menikmati Aiskrim Turki Dondurma

20140426_193447

Shopping di Gangnam Underground market sepanjang 400 meter !!!

20140427_135951

Upacara pertukaran pengawal istana

20140427_175100

Lebih cantik jika anda pergi di musim bunga

20140427_221943

menikmati makan makanan korea..ini adalah Bulgogi set

20140428_152640

shopping souvenir korea yang murah..ada tempatnya..

20140428_180632

Makan ikan bakar Dongdaemun market

20140430_115803

Berbasikal di Nami Island

20140430_134409

Makan nasi goncang Nami Island

20140501_100926

upacara pertukaran pengawal secara besar-besaran di Gyeongbukgung palace

20140502_114756

lawatan ke Hello kitty cafe atau pun lepak di Toms cafe yang merupakan salah satu cafe yang banyak kucing di dalam nya.

20140502_155413

Ini jika mahu, boleh melawat station Tv KBS !!

Pakej Percutian Korea selatan Murah & Jimat 2015

April 20, 2014 at 11:13 pm

IMG-20140319-WA0001

Mencari pakej murah ke korea ?? Kami menawarkan pakej termurah ke korea dengan mengikut kesesuaian bajet anda. Pakej berkonsepkan Backpacker ini lebih jimat dan anda boleh melawati pelbagai tempat menarik di korea selatan.

PAKEJ INI TRAVEL DARI MARCH – MAY 2015 

(Boleh pilih tarikh pilihan anda)

20140427_140341

Antara pakej korea selatan yang turut disediakan (klik pilihan dibawah)

 

20140501_101935

Cadangan Tarikh Lawatan

*Dinasihatkan tidak memilih tarikh percutian pada hari Isnin dan Selasa kerana terdapat beberapa tempat lawatan akan bercuti pada hari tersebut.

Perkara penting untuk tempahan & pertanyaan pakej:-

  • Nyatakan tarikh lawatan
  • Jumlah ahli join travel (Dewasa/kanak-kanak/bayi)
  • Jenis pakej : Nyatakan pakej yang anda inginkan seperti diatas.

Untuk pertanyaan dan tempahan :

  • Email : uzairblog90@gmail.com
  • Facebook : UzairOthman.com 
  • Wechat : uzairothman16
  • whatsapp & sms : 010-2325292 (sila baca pakej dulu sebelum bertanya)

 

Jika ingin join group (musim spring) tarikh : 17-23 April 2015  ( sila klik disini)

 

PAKEJ KOREA SELATAN (8 HARI 7 MALAM ) SEOUL + NAMI + EVERLAND

August 28, 2014 at 9:06 pm

20140501_101935

PAKEJ KOREA SELATAN (8 HARI 7 MALAM ) SEOUL + NAMI + EVERLAND

Day 1 (Lunch/Dinner) – 25/4/2015 | Sabtu

Setibanya di Incheon Airport, anda akan meneruskan perjalanan ke Iteawon. Check in di Guest house setelah tiba di sana. Melawat Masjid Iteawon & shopping di Iteawon Street. Di waktu malam, shopping di Gangnam Underground street atau melihat permandangan Han River di Banpo Bridge.

Day 2 (Lunch/Dinner) – 26/4/2015 | Ahad

Melawat Insadong Street yang merupakan lokasi jualan barangan tradisional masyarakat korea selatan. Melawat Namsangol Hanok Village yang cukup terkenal dengan rumah tradisional Korea. Anda boleh melawat beberapa lokasi menarik di dalam Hanok village ini dan boleh mencuba pakaian Tradisional korea iaitu Hanbook. Meneruskan lawatan ke Deuksugung palace. Meneruskan perjalan ke Hongdae untuk melawat Tom’s café atau Hello kitty café ( not include meals/drinks).

Day 3 (Lunch/Dinner) – 27/4/2015 | Isnin

Perjalanan di hari ketiga ke Nami Island. Perjalanan selama sejam dari Insadong ke Nami Island. Seharian di Nami island dan anda di beri peluang untuk menikmati makanan terkenal disini iaitu Lunch Box meals. Pulang semula ke seoul.

Day 4 (Lunch/Dinner) – 28/4/2015 | Selasa

Hari keempat adalah hari keriangan dimana anda melawati Taman tema terkenal di Korea Selatan iaitu Everland Theme Park. Taman tema yang terkenal ini juga pernah dibuat rakaman untuk salah satu eposide Running Man. Disini anda seharian bermain permainan yang disediakan. Pulang semula ke Seoul.

Day 5 (Lunch/Dinner) – 29/4/2015 | Rabu

Aktiviti pertama di hari ini adalah melawat istana terkenal di Seoul iaitu Gyeongbukgung palace. Disini juga merupakan lokasi rakaman drama terkenal di korea menerusi filem raja-raja di korea selatan. Jika berkesempatan akan melihat sendiri upacara pertukaran pengawal yang amat terkenal disini. Seterusnya melawat Gwanghamun Square yang merupakan lokasi ditengah-tengah bandaraya seoul. Terakhir pada hari ini adalah shopping di Nandaemun Market.
Day 6 (Lunch/Dinner) – 30/4/2015 | Khamis

Hari ke-6 ini anda melawat ke Bandar Dongdaemun yang terkenal dengan pusat jualan barang-barangan dagangan di korea. Lokasi pertama adalah Doota Mall yang terkenal dengan souvenir korea yang murah. Seterusnya anda boleh melawat Dongdaemun Underground market dan Kwangjang market untuk shopping silk atau cotton korea.

Day 7 (Lunch / Dinner) – 1/5/2015 | Jumaat

Melawat Namsan Tower yang merupakan menara di tengah-tengah bandaraya seoul. Anda juga dapat melihat permandangan menarik di atas bukit namsan ini dengan menaiki cable car. Seterusnya shopping di Myeongdong market yang terkenal dengan barangan kosmetik dan cenderahati kpop. Anda juga boleh melawat Myeongdong underground market yang merupakan syurga Kpop.

Day 8 (No Meals) – 2/5/2015 | Sabtu

Airport Transfer ke Incheon Airport.

20140429_113418
PAKEJ TERMASUK
 Penginapan 8 hari 7 malam (Dorm/Hostel)
 Tiket penerbangan (KL-SEOUL | AirAsia)
 Luggage 20kg setiap seorang
 Makan sepeti dalam itinerary (Halal)
 Bayaran masuk tempat lawatan
 Transport (Subway)
 Airport transfer
 Tour guide (Malay/English)

20140430_141057
Harga pakej = RM 3550 per person
*Tempah awal untuk harga ini (harga sah sehingga 5 September 2014)
*Deposit tempahan = RM 1500 per person

Hubungi 010-2325292 untuk maklumat lanjut.

Anda juga boleh join pakej ini jika mahu (Pakej 6 hari 7 malam – May 2015)

PAKEJ KOREA SELATAN 2015 (MAY – SPRING SEASON)

August 28, 2014 at 8:56 pm

20140427_140341

PAKEJ KOREA SELATAN 2015
Travel Date : 2 – 7 May 2015
Tempoh : 6 hari 7 malam

Tempahan terkini  = 4 orang

kekosongan = 16 orang

 

Antara Tempat Lawatan
- Masjid Antarabangsa Iteawon
- Iteawon market.
- Insadong culture road
- Namsangol Hanok village
- Namsan Tower (Not include observation)
- Padlock love
- Myeongdong market
- Gyeongbukgung palace,
- Gwanghamun square
- cheonggyecheon stream.
- Dongdaemun market (Doota)
- Nami island
- Nandaemun market.
- Everland Theme Park (One day Tour- with ticket)

Pakej termasuk :-
•Penginapan 6 hari 5 malam (Dorm/Family room)
•Makan sepeti dalam itinerary
•Bayaran masuk tempat lawatan
•Transport (Subway)
•Airport transfer
•Tour guide (Malay/English)
•Tiket Flight KL-SEOUL pergi balik
•Luggage 20 kg per person

20140429_113418

Harga pakej (Harga sah sebelum 5 september 2014)
Penginapan Dorm : RM 2750 per person
Penginapan Family Room : RM 3100 per person

Jika berminat boleh hubungi 010-2325292.
Tempah awal dengan deposit RM 1500 per person.

Flight AirAsiaX ke Madrid, Spain ?

August 10, 2014 at 10:50 am

10422415_10152547063137200_3711743173810763334_n

AirAsiaX ke Madrid, Spain ? perghhh kalau la betul mesti happy aku sebab leh tengok team bola kesayangan Real Madrid. Sebenarnya ini adalah Chartered flight  dari sebuah sebuah syarikat penerbangan dari Venezuela yang inginkan AirAsiaX berpangkalan sementara di Madrid. Jadi kalau ada rezeki mungkin AirAsia akan bukak lokasi penerbangan yang baru..

10523868_10152546870507200_2779619107291970145_n

 

Harap2 AirAsia bukak la base dekat Madrid ni..nanti boleh la aku g Madrid..leh kata impian juga tu..nak tengok team RealMadrid dekat Santiago Bernabeu ..hahaa

 

Info dari Backpackers Buddies Malaysia