Day 1 : Short Film @ Putrajaya

March 4, 2012 at 7:43 pm

Di hari minggu ini masih belum sempat uzair berehat daripada event dan study, uzair terpaksa pula menyelesaikan satu lagi tugas bersama-sama rakan uzair seperti Shida,Bella,Adam,Dida,Amir dan Liza iaitu bagi menyiapkan filem pendek dari tugasan BM. kesibukan jadual uzair tidak menghalang uzair untuk terlibat sama dalam menjayakan penggambaran filem pendek ini. Tajuk filem pendek ini masih belum ada, namun ceritanya adalah berkaitan dengan  bunuh diri. Watak uzair dalam filem ini adalah menjadi Ah Long iaitu orang yang menuntut hutang kepada peminjam duit.

beberapa lokasi dipilih di sekitar putrajaya bagi menghasilkan satu filem yang terbaik. Antara tempat yang dipilih adalah di jambatan seri warisan dan bangunan pentadbiran kerajaan di presint 2. Sememangnya sukar membuat penggamaran dalam keadaan cuaca yang panas  namun ia masih bagus berbanding mengadakan penggambaran ketika hujan. Hampir 7 jam proses rakaman dilakukan dimana beberapa babak dapat diselesaikan kira-kira dalam masa yang agak lama.

Antara babak paling menarik untuk hari ini adalah babak watak utama terpaksa terjun di jambatan seri warisan putrajaya. Namun kami hanyalah bergurau sahaja untuk melakukan babak ngeri itu kerana ada kejutan di dalam filem nanti. Jika anda berminat untuk saksikan filem pendek itu, anda perlulah menunggu post di blog uzairothman.com dalam tempoh 2 minggu lagi.

Ketika uzair mengadakan penggambaran filem pendek bersama rakan-rakan, uzair terserempak dengan 2 orang blogger iaitu Nisa Kay dan  Pen Merah. Mereka berdua disapa oleh uzair di Alamanda ketika hendak pergi makan tengah hari disana. kabarnya mereka ada photo shot dan turut dimaklumkan Yuyu Zulaikha turut serta, namun tak sempat pulak uzair lihat kelibat yuyu kerana masa tidak disebabkan terpaksa menghabiskan bebearapa babak filem pendek kami.

lebih kuran jam 4 petang , selesailah sudah semua penggambaran untuk hari ini, dan rakaman akan disambung pada esok hari iaitu di rumah uzair pulak :)

 UzairOthman.Com : Di Sebalik Tabir Short Film BM (Day 1)