Popular Tags:

Pakej Percutian Korea selatan Murah & Jimat 2015

April 20, 2014 at 11:13 pm

20140430_134409

Mencari pakej murah ke korea ?? Kami menawarkan pakej termurah ke korea dengan mengikut kesesuaian bajet anda. Pakej berkonsepkan Backpacker ini lebih jimat dan anda boleh melawati pelbagai tempat menarik di korea selatan.

PAKEJ KOREA SELATAN 2015 (Bajet & Backpacker)
tempah awal sebelum harga flight naik lagi. sila email untuk quotation.

email : cuticutibajetmurah@gmail.com

Tarikh Travel:-
– Pakej A =  FULLY BOOKED
– Pakej B = 25 April – 2 May 2015  (Spring Season)
– Pakej C = 2- 7 May 2015 (Spring Season)
– Pakej D = 2-9 May 2015 (Spring Season)
– Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season)
– Pakej F = 12-16 September 2015 (Autmn Season)
– Pakej G = 12-17 September 2015(Autumn Season)

Tempat lawatan 
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej C = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej D = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej E = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej F = Seoul + Nami Island
– Pakej G = Seoul + Nami island + Everland

Pakej termasuk :
– Penginapan sepajang lawatan (Dorm/Double bed/family room)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL (pergi balik)
– Luggage 20 kg per person
– Makan seperti dalam itinerary
– Transport subway/Public bus/ shuttle bus
– Tiket masuk tempat lawatan
– Airport Transfer
– Tour guide (Malay)
– Flight seoul-jeju with 15 kg luggage (jika ambil pakej jeju saja)

 

20140427_140341

Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = RM 3900 per person
– Pakej C = RM 2850 per person
– Pakej D = RM 4400 per person
– Pakej E = RM 4480 per person
– Pakej F = RM 2700 per person
– Pakej G = RM 2950 per person

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej A = FULLY BOOKED
– Pakej B = RM 4380 per person
– Pakej C = RM 3250 per person
– Pakej D = RM 4950 per person
– Pakej E = RM 4950 per person
– Pakej F = RM 2950 per person
– Pakej G= RM 3320 per person

20140501_101935

Untuk quotation, sila nyatakan details di bawah

  • Nyatakan tarikh lawatan
  • Jumlah ahli join travel (Dewasa/kanak-kanak/bayi)
  • Jenis pakej : Nyatakan pakej yang anda inginkan seperti diatas.

Untuk pertanyaan dan tempahan :

 

Jenis Penginapan Yang Disediakan :-

23786927

Double bed / Family Room 

2394764

 

Dorm (Hostel)

MAKLUMAT PENTING:

  • Penginapan adalah di Guest House
  • Transport utama adalah subway (Train)
  • Pakej berkonsep bajet dan jimat
  • Harga yang ditawarkan bergantung pada kadar semasa flight
  • Jadual boleh diubah mengikut masa dan keadaan yang sesuai.
  • Makanan yang disediakan adalah halal (Pork Free)
  • Sila tempah awal untuk mengelakkan penginapan penuh.
  • Sila baca jadual perjalanan bagi mengelakkan anda keliru dengan aktiviti disana.
  • Jika anda tidak biasa dengan makanan korea, sila bawa makanan sendiri jika perlu.
  • Bawa ubat-ubatan jika perlu.
  • Bawa toiletries sendiri.
  • Tuala disediakan di Hostel.
  • Ada Free wifi /dapur/mesin basuh/iron di GuestHouse .

 

Trip Backpacker Hatyai-Phuket-Krabi – Part 3

October 27, 2014 at 8:11 pm

IMG_0684

Perjalanan di Krabi di teruskan dan pada hari keempat dimulakan dengan sarapan pagi di Guest House..sini senang je cari American breakfast..nak cari Malay breakfast memang susah la..jauh sikit nak jalan kaki ke area masjid di Ao Nang. selepas sarapan pagi maka bermula perjalanan pada hari ini dengan aktiviti Island Hopping yang melawat 7 tempat menarik. Perjalanan dengan speed boat ini mengambil masa 40 minit dari Ao Nang ke Phi Phi Island. Banyak gugusan pulau yang cantik dan pantai yang bersih di sekitar Phi Phi island ini. jadi kalau nak cuci mata nak tengok melayu berbikini tu..boleh la ke sini ye..hahaa

Bagi yang tak baca lagi PART 1 dan PART 2 ..leh baca dulu ye..

IMG_0696

Island hopping di Phi phi island ni meliputi beberapa lokasi menarik seperti :-

  • Viking cave
  • Monkey bay
  • maya bay
  • Snorkeling
  • Pileh cove
  • Loh samah bay

Cost dalam RM 100-120 seorang.

memang cantik pantai di maya bay dan snorkeling point nya. jelas kelihatan dasar laut dengan pelbagai jenis spesis ikan. biasa nya tempoh island hopping ini adalah dari 8 pagi – 4 petang. so prepare la lotion, mineral water, baju nak mandi, dan dinasihatkan bawa selipar je..jangan mengade nak pakai kain..nanti susah nak  naik bot…speed bot memang laju dan memang best…cepat je sampai..tapi ambil masa 40 minit juga dari Ao Nang.

IMG_0743

Ni member saya Hafiz…memang style tempat ni..cantik…tak ado kat malaysia.

IMG_0784

gambar diatas ni adalah merupakan salah satu tempat shooting cite Baywatch yang popular masa saya kecik-kecik dulu..

IMG_0817

bila tengah hari, akan lunch dekat sini..makan buffer halal..orang pattani masak..siap cakap melayu lagi dengan saya.

menu macam biasa, tomyam, ayam, nasi , sayur..ada juga speggeti..sedappppp.

IMG_0818

kalau nampak signboard ni make sure kene sentiasa berhati-hati…Tsunami anytime boleh datang..last time tempat ni kene tsunami dan mengorbankan 1500 orang di pantai ni…habis semua resort dan rumah hilang ..hanyut…maybe masih ada banyak mayat yang tak jumpa..

 

IMG_0819

ni lah menu makan tengah hari di phi phi island..makan la banyak kali..ambil buffet tu. buffer lunch ni dah include sekali dalam pakej island hopping.

 

IMG_0841

selepas makan, tiba masa yang dinantikan iaitu snorkeling.. sebenarnya ni pertama kali saya lakukan aktiviti snorkeling. sebelum ni tak pernah nak mencuba..hehe..memang best dan menarik..next time nak try lagi.

 

IMG_0873

ambil gambar dalam air laut pakai Iphone 5s…TAPI pakaj cover fon la..yang waterproof tu…

IMG_0881

dah macam penyu dah…..jakun pertama kali snorkeling..haha

lepas selesai aktiviti island hopping, bot kami pun balik semula ke Ao Nang, ..yang menariknya pakej island hopping ni akan ambil dan hantar anda dari tempat penginapan..so tak payah keluar duit untuk amek tuk tuk nak balik ke tempat penginapan.

IMG_0930

makan malam hari tu pun di sekitar Ao Nang saja..malas nak jalan jauh-jauh sebab penat…makan nasi goreng udang…air ovaltine..kat sini milo tak femes..ovaltine lagi famous.

IMG_0937

ni lah kedai nya dengan penuh yakin makan sebab ada halal sign..

IMG_0940

 

lepas makan apa lagi..shopping la…beli tshirt …borong banyak…murah pun murah…RM 10-15 je..pandai-pandai la tawar ye ..haha

itu jela perjalanan untuk part 3 kali ni..nanti bersambung di part 4 pulak.

Trip Backpacker Europe (Kos Bajet dan Perancangan)

October 18, 2014 at 7:06 pm

eiffel_tower_at_night_paris_france-normal

Salam, saya sudah merancang perjalanan ke eropah yang melibatkan beberapa buah negara seperti France,Spain,UK dan Netherlands. setelah begitu rapi merancang dan kini mencari rakan-rakan backapcker yang berminat untuk join trip di bawah. mungkin catatan di bawah ini boleh dijadikan rujukan kepada yang berminat travel ke eropah.

Bandar & Negara yang akan di lawati

  • Paris, France
  • Madrid, Spain
  • London-Manchester-Liverpool, UK
  • Amsterdam, Netherlands 

Tarikh Travel: 31 May- 12 June 2015

london_2423609b

 

Estimate Itinerary

Day 1  :

  • Flight KL-Paris

Day 2 :

  • Eiffel Tower
  • The Lourvre / pont des arts
  • Arc de Triomphe
  • champs elysees

Day 3 :

  • Flight to Madrid from CDG airport

Day 4 :

  • Plaza de Cibeles
  • santiago bernabeu stadium
  • Royal Palace of Madrid
  • La opera de Madrid
  • Plaza mayor
  • Plaza Isabel
  • Gran Via
  • Retiro park

Day 5 : 

  • Reina Sofia Museum
  • Flight to London

Day 6 :

  • Tower Bridge
  • London Eye
  • Camden Market
  •  Oxford street
  • Hyde park

Day 7 :

  • Buckingham palace
  • Museum of london
  • Chelsea stadium
  • Bus Manchester London

Day 8 :

  • Train to liverpool lime street
  • Liverpool stadium
  • Albert dock
  • Beatles museum
  • Merseyside maritime museum
  • Museum of Liverpool
  • The blue coat
  • Train to Manchester

Day 9 :

  • Old Trafford stadium
  • Bus to London
  • Bus London- Amsterdam

Day 10 :

  • Madam tussode
  • beurs van berlage
  • sex museum
  • national monument
  • royal palace
  • Dam Square

Day 11 :

  • Zaanse Schans (windmild)
  • Bus Amsterdam to paris

Day 12:

  • Eiffel tower for the last time
  • Champs-Élysées
  • Paris sight seeing

Day 13 :

  • Flight Paris –KL

 

Madrid-26512

Bajet perjalanan 

Date Accommodation / Transport / Others Price
31 May 2015 Flight  KL-Paris RM 2250 (return)
KLIA ERL from TBS RM 53 (return)
1 June 2015 Train from Airport to Tourist Office 9.75 Euro
Tourist pass (1 days) 12 Euro
Hostel 1 Night –Paris 40 Euro
Luggage storage 7.50 euro
Lunch 10 euro
` Dinner 10 euro
2 June 2015 Bus Barajas Airport – Atocha station 5 Euro
Train From Paris-CDG 9.75 Euro
Flight from CDG-Madrid  (Easyjet) 55 Euro
Lunch 10 Euro
Dinner kebapchi Jalo (atocha) 10 euro
Accommodation for 2 nights – Madrid 40 Euro
3 June 2015 santiago bernabeu stadium 19 Euro
Madrid Tourist travel pass (2 day) 13.40 Euro
Lunch  – Dk KebabDinner – Atocha 20 Euro
4 June 2015 Lunch – Farah Bagdad 10 Euro
Flight Madrid-London 40 Euro
Easy Bus 2 GB (one way)
Dinner at Halal Restaurant 10 GB
Train from Victoria coach station – bayswater 4.70 GB
Smart Hyde park inn Hostel 2 nights 28 GB
5 June 2015 Buy travel pass zone 1&2 (use after 9.30 AM) 9GB
Lunch at Camden 10GB
Dinner at Halal Restaurant 10 GB
6 June 2015 Luggage storage 4 GB
Lunch at wrap it up! 10 GB
Bus London to Manchester (Return) 15 GB
Youth Hostel Association Manchester (2 nights) 38 GB
Taxi/Bus from piccadily garden (Victoria bus) to YHA hostel. 6 GB
Dinner – buy near hostel 10 GB
7 June 2015 Train Manchester-Liverpool (Transpennie express) 8 GB
Liverpool one day pass transport (saveway ticket) 3.70 GB
Dinner – buy near hostel 10 GB
Lunch at Liverpool 10 GB
8 June 2015 System one card (travel card) – Bus 5.20 GB
Bus London-amsterdam 40 Euro
Lunch at coach Manchester 10 GB
Dinner – Victoria coach 10 GB
9 June 2015 Inner Amsterdam hostel (1 nights) 23 Euro
GBV card Amsterdam (2 days) 12 Euro
Lunch Istanbul grill or curry express 10 Euro
Dinner 10 Euro
Luggage storage 7.95 Euro
10 June 2015 Bus Amsterdam-Paris 46 Euro
Bus to windmild (Return) 10 Euro
11 June 2015 Paris tour pass (1 day) 12 Euro
Lunch 10 Euro
Dinner 10 Euro
Luggage storage 7.50 Euro
Hostel 1 night at paris 40 Euro
12 June 2015 Train paris-airport 6 Euro
Lunch 10 Euro

 

Total cost

Currency Total
Euro 576 Euro @RM 2570
Pound sterling (GB) 214 Pound GB @ RM 1271
Ringgit Malaysia RM 2303
Total cost RM 6155

 

 

windmill

 

Jadi kepada yang berminat bolehlah join saya backpacker dan berbincang dengan saya.

Email : uzairblog90@gmail.com

 

Trip Backpacker Hatyai-Phuket-Krabi – Part 2

October 9, 2014 at 10:37 pm

5

Jika di part 1, sy bercerita perjalanan saya di Hatyai dan kini saya terangkan sikit perjalanan saya di Phuket. Perjalanan dari Hatyai ke Phuket  mengambil masa 7-8 jam dengan menaiki minibus. Semua mini bus akan berhenti di Terminal 1 dan Terminal 2. Kalau nak ke patong berhenti la di Terminal 2 (baru). sy cuma berhenti di Terminal 1 sebab lawatan sy di Phuket ni memang singkat sangat.. ini disebabkan jadual exam saya yang habis lewat hari tu. kalau tak dah memang lama kat sini.

Bagi yang tak baca part 1 boleh baca disini (klik sini)

3

Ini lah dia Phuket old town ibarat macam di melaka dan penang la suasana dia. banyak bangunan bersejarah dan agak klasik.

2

kalau sesat, boleh la tengok MAP kat belakang tu..hehe

4

Pink lady ni salah satu tempat cucuk bintang terkenal disini…executive club ye…tak de lady boy..hahaha

6

waktu saya pergi tu sedang berlangsung pesta vegetarian masyarakat cina disini

8

Baju I love phuket tu murah je..RM 10..banyak jual kat sini..

7

ni la penginapan saya untuk malam ni.

10

Keesokkan hari nya saya menerukan perjalanan ke Ao Nang, Krabi dengan menaiki ferry. Ferry ni bertolak jam 9 pagi dan akan singgah dulu  di phi phi island dan kemudiannya menyambung perjalanan pada jam 3.30 petang pada hari yang sama.

11

Di dalam perjalanan tu anda akan jumpa pelbagai jenis pulau dan semua nya cantik-cantik

9

Life jacket hanya perhiasaan saja..hehe…ni la situasi diatas ferry..semua tekun tengok pantai yang cantik.

13

Sekarang dah sampai Phi-phi Island dengan 2 jam 30 minit perjalanan dari jetty phuket. disini sy sempat berjalan dan shoopping sikit sebab tempoh kat sini pun lama …jam 3.30 naik ferry balik untuk ke Ao Nang, krabi.

15

 

Ni la suasana Phi-phi island..penuh dengan tempat penginapan, makanan, pakej agency..boleh la nak mandi laut atau snorkeling kejap dengan mengunakan perkhidmatan taxi boat disini.

16

masyaAllah, tengok la pantai nya..memang cantik..

IMG_0610

kalau anda malas nak berjalan, leh je lepak tepi pantai ni..memang indah..tapi kalau ada Tsunami..pandai-pandai la lari ye..hahaha

bila jam dah 3.30 petang, make sure semua ke jetty sebab nak naik ferry untuk ke krabi.

17

 

setibanya di Krabi, saya menaiki tuk tuk yang disediakan oleh pihak ferry untuk ke Ao Nang..perjalanan mengambil masa 30 minit dari jetty krabi ke ao nang.

 

18

Ni la penginapan saya di Ao Nang, krabi…torbaikkk

IMG_0664

 

sebelum tidur, g makan malam dulu…kat Ao Nang ni banya kedai makan halal..jangan risau…memang sedap…nanti saya sambung di part 3 untuk cerita perjalanan saya yang berikut nya..

 

Jika anda mencari pakej backpacker Hatyai-Phuket-Krabi murah, boleh refer di page ini :-

http://www.uzairothman.com/2014/10/04/pakej-backpacker-hatyai-phuket-krabi-7d6n.html (klik link ni)