Popular Tags:

PAKEJ KOREA SELATAN BACKPACKER MUSLIM 2016

April 20, 2014 at 11:13 pm

1

Assalamualaikum kepada semua bakal pelancong ke korea selatan :)

kami menawarkan pakej backpacker muslim korea selatan dengan kadar berpatutan terutama ke Jeju island..

tahun 2016 bakal menanti dan tempahan awal setiap pakej adalah baik bagi memastikan tempat anda berada di dalam group kami.

PAKEJ BACKPACKER MUSLIM KOREA SELATAN 2016
Tempah awal bagi mengesahkan penyertaan anda..

Antara tempat lawatan:-
– PAKEJ A = SEOUL + NAMI ISLAND
– PAKEJ B = SEOUL + NAMI ISLAND + JEJU ISLAND
– PAKEJ C = SEOUL + NAMI ISLAND
– PAKEJ D = SEOUL + NAMI ISLAND + JEJU ISLAND

Tarikh Travel
– PAKEJ A = 1-5 FEB 2016 (winter season)
– PAKEJ B = 1-7 FEB 2016 (winter season)
– PAKEJ C = 4-8 APRIL 2016 (spring season)
– PAKEJ D = 4-10 APRIL 2016 (spring season)

Penginapan Dorm
– PAKEJ A = RM 2900 per person
– PAKEJ B = RM 4390 per person
– PAKEJ C = RM 2900 per person
– PAKEJ D = RM 4390 per person

Penginapan Double bed/ Family room
– PAKEJ A = RM 3150 per person
– PAKEJ B = RM 4790 per person
– PAKEJ C = RM 3150 per person
– PAKEJ D = RM 4790 per person

Pakej termasuk :-
– Penginapan sepanjang percutian (dorm/double bed / family)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL berserta luggage 20kg pergi balik
– Tiket masuk tempat lawatan
– tour guide melayu/english
– makan seperti yang tertulis di dalam itinerary
– Pengangkutan (Train subway/public bus/shuttle bus)
Tiket penerbangan SEOUL-JEJU berserta luggage 15kg pergi balik (jika ambil pakej JEJU)

Pakej tidak termasuk :-
– Travel insurance
– Over weight luggage
– kos tambahan tempat lawatan

20140427_140341

Konsep pembayaran adalah seperti berikut

  • Wang tempahan (deposit) tidak akan dikembalikan jika berlaku sebarang pembatalan pakej (No Refund)
    Bagi pakej tanpa jeju deposit adalah RM 1500 seorang dan pakej berserta jeju adalah RM 2000 seorang.
  • Jika pembatalan pakej dilakukan ketika pembayaran penuh telah dijelaskan, wang tersebut juga tidak dikembalikan. (No Refund)
  • Harga dibawah adalah harga seorang (per person)

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

20140501_101935

 

Untuk pertanyaan dan tempahan serta details-details perjalanan boleh didapati dengan menghubungi

 

Jenis Penginapan Yang Disediakan :-

23786927

Double bed / Family Room 

2394764

 

Dorm (Hostel) – Hanya gambar contoh di Guest House

Bilik hostel ada 8 katil dalam 1 bilik

KLIK READ MORE UNTUK LEBIH GAMBAR PAKEJ KOREA dan Q&A

TRIP BACKPACKER UZAIR OTHMAN KE PARIS, FRANCE

September 2, 2015 at 7:31 pm

2

Assalamualaikum, kali ni saya nak share pengalaman saya travel di benua eropah yang melibatkan 4 negara  iaitu UK, Perancis, Spain dan Netherlands . selama 2 minggu saya travel di benua eropah ini …waktu saya travel ini adalah permulaan musim panas di eropah..saya ni memang jenis tak suka travel pada musim sejuk sebab susah nak berjalan dan leceh…lagi pun memang dah biasa musim sejuk masa kat korea sebab tiap2 tahun ada bawa trip ke sana..

1

pendekkan cite, kita terus bermula dari charles de gaulle airport (CDG), paris…saya tiba di airport ni pada jam 7 pagi waktu paris selepas mengharungi 15 jam penerbangan yang melibatkan 1 transit di Hanoi..ini kerana saya menaiki pesawat Vietnam Airlines.  tiba di airport ni anda perlu melalui pemeriksaan imegresen dan bagi passport Malaysia..anda boleh melawat negara-negara di eropah selama 90 hari..lebih dari tu kene visa la ye..Imegresen disini taklah banyak tanya seperti di London…yang penting anda perlu membawa salinan tempahan tempat tinggal, wang secukupnya dan kalau boleh bawa sekali salinan travel insurance anda..Dari airport ke bandar Paris mengambil masa lebih kurang 40-60 minit perjalanan dengan menaiki train ..kadar bayaran adalah 10 Euro dan anda boleh berhenti di mana-mana station di zon 1 dan zon 2 Paris..korang boleh rujuk zon-zon ni di website train paris atau mana-mana map paris.

 

3

Saya memilih untuk berhenti di Station Gare Du Nord kerana disini mempunyai luggage storage..simpang beg dulu supaya senang nak travel untuk hari ini..cost luggage storage ini adalah dari 7-10 Euro mengikut saiz storage..kalau korang ramai, ambil je storage yang besar tu lagi jimat…sebelum nak simpan storage..beg korang akan di periksa dulu..ada mesin scanner..jangan bawa benda pelik2 pulak..sini ketat sikit keselamatannya…nak bayar luggage storage ni korang kene pakai siling..kat Paris jarang dia orang pakai note…lebih bagus bawa kad kredit sebab semua vender mesim terima kad kredit termasuklah nak beli apa2 tiket seperti train dan bus…Dengan menaiki metro atau train di dalam Paris ni, korang memerlukan tiket train yang mencukupi…jadi saya suggest korang ambil metro paris carnet 10 tickets  dengan cost 15 Euro (ni aku genapkan aje..harga asal 14 euro lebih..) .. 

Klik Read More untuk baca lebih lanjut..

PAKEJ BACKPACKER MUSLIM EUROPE 2016

June 25, 2015 at 11:45 pm

IMG_7946

Tarikh travel : 28 April – 4 May 2016

Bagi yang berminat, tempahan awal diperlukan bagi tujuan menempah tiket penerbangan dan penginapan…

sebarang maklumat lanjut boleh berhubung melalui  :-

Facebook :  UzairOthman.com

Email : cuticutibajetmurah@gmail.com

Itinerary :-

Hari pertama 

  • Flight KL-HCM-LONDON (7.10 PM) – 1 Transit

Hari Kedua

  • Tiba di London Heathrow Airport (7.45 AM)
  • Check in hotel
  • Oxford street
  • Piccadilly circus
  • Bayswater (souvenir shop)

Hari ketiga

  • Luggage storage at Victoria (Own cost)
  • Buckingham palace
  • Tower Bridge
  • Camden Town
  • Night bus (London-Amsterdam)

Hari keempat

  • Tiba di Amsterdam ( 9 AM)
  • Check in hotel
  • Damrak street
  • madame tussauds (own cost)
  • Royal palace amsterdam
  • Red District

Hari kelima

  • zaanse schans (windmills)
  • Kilang pembuatan keju/coklat
  • Amsterdam Canal cruise (own cost) 
  • Night bus (Amsterdam-Paris)

Hari keenam

  • Tiba di Paris (6 AM)
  • Eiffel tower
  • arc de triomphe
  • The louvre
  • Montmartre (souvenir shop)

Hari ketujuh

  • Flight pulang ke Kuala Lumpur

245

PAKEJ TERMASUK:-

  • Tiket penerbangan (KL-London by Vietnam Airlines) with 30 KG luggage
  • Tiket penerbangan  (Paris-KL by Vietnam Airlines) with 30 KG luggage
  • Tiket train di dalam bandar (PARIS/AMSTERDAM/LONDON)
  • Tiket Night Bus (London-Amsterdam)
  • Tiket Night Bus (Amsterdam-Paris)
  • Penginapan Hotel bajet (twin sharing)
  • Airport rail/bus ticket
  • City Tax & VAT
  • Tour guide

PAKEJ TIDAK TERMASUK:-

  • Tambahan tempat lawatan
  • Makan & minum
  • Kos luggage storage
  • exceed luggage
  • Insurance

 

IMG_9954

NOTE:

  • Tour guide akan bawakan ke restaurant halal untuk Lunch/Dinner
  • Penginapan adalah twin sharing Hotel bajet
  • Transport utama di dalam bandar adalah Train/Tram
  • Tranport antara bandar adalah Night Bus
  • Flight pergi balik adalah Vietnam Airlines (Muslim meals disediakan).
  • Pakej berkonsep bajet & backpacker.
  • Limit 10 orang terawal saja kerana penginapan adalah terhad.
  • Deposit tempahan adalah RM 2500 seorang dan baki bayaran 2 bulan sebelum travel.

 

23

HARGA PAKEJ

  • Jika travel Seorang = RM 7,000 seorang
  • Jika travel berdua = RM 5, 750 seorang 

……………………………………………………………………………………

 BAGI YANG INGIN MELAWAT SPAIN !!!!

Tambahan RM 1750 seorang bagi melawati bandaraya Madrid.

Antara tempat lawatan di Madrid adalah :-

1. Gran Via
2. Estadio Santiago Bernabéu
3. Plaza de Cibeles
4. Retiro park
5. Hard Rock Madrid
6. Royal palace of Madrid
7. Opera street
8. Plaza mayor

klik more untuk lebih gambar eropah

PAKEJ CATERING KAHWIN MURAH 2015

April 2, 2015 at 12:53 am

Di sini saya menawarkan pakej catering kahwin atau sebarang majlis dengan kadar berpatutan serta jimat. Pelbagai pakej menarik menanti anda.

Syarat tempahan & maklumat penting:-

1. Tempahan mestilah di buat 3-6 bulan sebelum majlis dilangsungkan.

2. Wang deposit diperlukan bagi menempah tarikh majlis.

3. food taster dilakukan pada tarikh yang ditetapkan.

4. sebarang tempahan atau pertanyaan melalui email : uzairblog90@gmail.com 

5. Tiada Perkhidmatan sewa pelamin

6. Tempahan di buka sekitar lembah klang, Kuala Lumpur, putrajaya, Seremban,Nilai, Selangor dan sekitarnya.

 

 Berikut adalah pakej-pakej menarik dan jimat :-

PAKEJ STANDARD (DEWAN / RUMAH)

RM 10.00 per pax (minimum 1000 pax)

1