Popular Tags:

Pakej Percutian Murah Ke Korea Selatan – December 2014 (Winter)

January 16, 2014 at 1:31 am

 

IMG-20140319-WA0001

Pakej Percutian Murah Ke Korea Selatan Anjuran CUTI CUTI BAJET.

Saya sebagai penjual pakej ke korea selatan. Pakej yang menjadikan impian anda tercapai.

  • Travel Date : 9 – 13 December 2014
  • Duration : 5 Hari 4 Malam
  • Backpacker Concept
  • Tempahan terkini : 7 orang
  • kekosongan 7 orang

nami-island

ITINERARY 

Tempat Lawatan :

Day 1 : 

  • Iteawon  International Mosque
  • Iteawon Market

Day2 : 

  • Nami Island Tour
  • Insadong (Culture & Traditional of Korea)

Day 3 :

  • Gwanghwamun Square
  • Gyeongbokgung palace
  • Blue House
  • King Sejong Museum
  • Cheonggyecheon stream

Day 4 :

  • Hanok Village
  • Namsan Tower by Cable Car
  • myeongdong market
  • Nandaemun Market (Souvenir shopping)

Day 5 :

  • Airport Transfer

 

1204620-Gangnam-station-0

Pakej Lengkap Termasuk :-

  • Makan seperti di dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Bayaran Masuk Tempat Lawatan
  • Bayaran Train/Bas (Transport)
  • Tiket penerbangan pergi balik KL-Seoul (AirAsia)
  • makan di dalam flight
  • Luggage (bagasi) 20 kg setiap seorang
  • Penginapan sepanjang lawatan (Guess House/Hostel)
  • Tour Leader (Malay/English)
  • Insurance penerbangan

Harga Pakej lengkap :

  • RM 3290. 00 per person (Penginapan DORM/HOSTEL)
  • RM 3990.00 per person (Penginapan Standard Room/Twin/Family)

 

Untuk tempahan Deposit RM 2000 per person di perlukan berserta Nama penuh (sama dalam passport) dan No. IC.

Tarikh Tutup Pakej :  30 JULY 2014

cheonggyecheon-stream-58730

 

Maklumat penting !!!

1. Pakej ini beroperasi secara Backpacker concept dan tidak akan bertanggungjawab keatas kerugian/pembatalan/penarikan diri pada sesiapa yang menyertainya.

2. Kami bukan travel agency kerana kami menjalankan pakej secara backpacker & konsep persahabatan.

3. sebarang perubahan tempat lawatan adalah tertakluk kepada keadaan semasa/cuaca dan cuti umum.

 
71-3820132200400013h_Seoul_Tower

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya di :-

  • Email : Uzairblog90@gmail.com
  • Facebook : UzairOthman.com (mesej/ PM saya disini)
  • WeChat : uzairothman16

Antara Pakej Percutian Backpacker Korea Selatan yang turut saya jual :-
Group A : 4-8 April 2014 (Spring)
Group B : Sudah Full
Group C : 3-10 May 2014 (Spring) 
Group D : 13-20 September 2014 (Autumn) 
Group E : 9-13 Disember 2014 (Winter)

 

Ini adalah gambar PAKEJ WINTER TAHUN 2013 (WINTER)

1456056_10202253259189549_342350962_n

1460063_10202256466829738_623129393_n

1470176_10202254360097071_365997954_n

1488317_10202256474429928_862285559_n

1530499_225458454302366_1322154980_n

Pengalaman Mendaki Bukit Broga Bersama GoPro

March 25, 2014 at 4:41 pm

DCIM100GOPRO

GoPro? menatang apa tu? GoPro tu adalahs sebuah kamera kecil yang sering digunakan oleh peminat aktiviti sukan lasak ataupun digunakan sebagai perakam pemanduan kereta atau motosikal. Ada juga orang guna GoPro ini sebagai CCTV kerana ia memilik kualiti gambar yang terbaik dan anti shake. Goyang la mcm mana pun, masih mampu memberikan kualiti gambar terbaik. Fish eye di kamera ini juga membuatkan ia lebih landscape dan lebar untuk mengambil gambar permandangan di belakang anda.

 

 

 

DCIM100GOPRO

 

Bukit Broga ni saya tak pasti la berapa ketinggian dia, tapi perjalanan dari bawah hingga ke puncak mengambil masa kira-kira satu jam dengan jarak perjalanan sejauh 1.7 KM.  Bagi yang tak biasa panjang gunung or bukit tu dinasihatkan makan dulu sebelum naik dan paling penting senaman dulu. Ramai orang kesini datang di waktu pagi seawal jam 5 pagi. ada juga yang memulakan perjalanan selepas solat subuh. kalau nak dapat gambar yang cantik waktu sunrise, kene lah berdaki dengan pantas dan kurangkan berhenti. memang penat dan ada beberapa lokasi curam ketika mendaki tapi kalau slow2 pasti lepas juga sampai ke pucak.

DCIM100GOPRO

 

Ini lah kawan uniten saya, yang belah kiri adalah Nazrin dan di belakang adalah Hafiz. Fitness dua orang ni kuat , pelik betul..makan apa tah dia orang ni. maklum lah saya memang dah lama tak bersukan sebab tu badan makin naik. Ditambah lagi waktu mendaki saya tak sarapan dan senaman dulu. sebab takut sakit perut. mana ada tandas dekat bukit tu. maklumlah kan pagi2 ni biasa nature call.

DCIM100GOPRO

 

gambar diatas ini adalah saat sunrise mula naik, memang cantik dan sejuk cuaca disini. hilang penat seketika apabila leka mengambil gambar selfie..haha..jadi tips nya kalau taknak penat, selalu kan lah ambil gambar dari mula mendaki sampai la sampai ke puncak..haha

Kini Lebih Mudah Shopping Di LINE

March 18, 2014 at 10:00 am

Screenshot_2014-03-10-17-44-44

LINE bukan saja aplikasi untuk berborak dan menghantar pelbagai jenis emoticons yang comel dan menarik kepada rakan anda. kini ia juga boleh digunakan untuk shopping. Adalah lebih menarik dimana anda boleh bida harga barangan yang dijual dengan serendah harganya.

Dengan kempen “Name Your own Price” anda boleh menikmati pembelian barang . Peluang anda lebih luas untuk menang harga anda jika anda bijak menawarkan harga terbaik. Pelbagai produk eksklusif bakal dapat anda dapati.

Tapi sebelum itu, anda perlu memiliki account LINE yang aplikasinya boleh di download dari Appstore, Google Play atau Marketplace. Setelah anda download, anda perlu add LINE Shopping di Official Account list atau melayari link ini http://line.naver.jp/ti/p/%40lineshoppingmy  yang boleh di akses terus dari smartphone anda.
Screenshot_2014-03-10-17-42-27

 

Selain itu, LINE juga mempunyai tawaran RM 10 Rock Bottom Deal yang menawarkan barangan dengan harga yang rendah jika shopping di LINE. Bayangkan anda boleh membeli pelbagai jenis barangan dari barangan solekan sehinggalah pakaian dengan kadar harga yang jauh lebih murah jika anda shopping di LINE.

Mungkin akan sedikit lambat untuk loading ke page LINE Shopping . Ini kerana terlalu ramai yang menantikan harga terbaik untuk shopping di LINE. Oleh itu, anda perlu sentiasa melihat tawaran terbaik dan jangan terlepas peluang keemasan setiap kali ada barangan baru yang ditawarkan.

Jangan risau kerana aplikasi ini bukan “Scam” dan anda bebas gunakan untuk shopping.  Page shopping di LINE ini mungkin akan sibuk jika terdapat pelbagai tawaran menarik seperti penjualan tiket murah kapal terbang. Oleh itu, anda perlu sentiasa melihat tawaran menarik yang bakal diberikan melalui LINE Shopping.

Antara tawaran menarik yang pernah ditawarkan oleh LINE shopping adalah seperti Super crazy deal yang bernilai ribuan ringgit dan hanya perlu bayar dengan kadar yang rendah. Oleh itu cepat download aplikasi LINE ini dengan melayari link ini  http://line.naver.jp/ti/p/%40lineshoppingmy.

 


Screenshot_2014-03-11-13-30-12

 

Dan lihat, betapa mudahnya shopping di LINE. Pelbagai barangan menarik untuk anda shopping dan jangan lepaskan peluang keemasan ini.

 

Be Pro, Be Hero Hanya Dengan GoPro

March 15, 2014 at 12:00 pm

20140314_214223(0)

Selfie ? ambil gambar diri sendiri? mungkin ramai orang cakap hanya perempuan saja yang suka. Tapi bagi lelaki ambil gambar sendiri dengan berlatar belakang permandangan menarik dan hasil kualiti gambar yang terbaik merupakan minat yang lelaki suka. oleh itu saya membeli GoPro ini. Ternyata memang agak sedikit sukar untuk gunakannya pada permulaan, sebab itulah nama dia GoPro. kameri yang mempunyai 12 megapixel ini sangat cantik gambar nya.

Resolusi gambar ini boleh adjust sehingga 4000K  kalau tak silap. memang lebar dan boleh adjust kecikkan sikit gambar tu kalau rasa nak jimat kan space memory card. korang kene prepare memory card yang besar dan powerbank kerana camera GoPro ini mampu tahan sehingga satu jam 30 minit saja. kualiti gambar memang terbaik dan ianya anti shake.

20140314_214526

 

Kos saya beli camera GoPro (Black Edition – HERO 3+)  ini adalah

1. Camera GoPro = RM 1490 (Termasuk Memory card 32 GB dan remote control)

2. Stick atau orang panggil monopod = RM 90

3. Camera holder GoPro = RM 85

Total = RM 1665  (Tak tau la nak cakap murah ke mahal)

20140314_214544

 

Inilah pandangan dari belakang GoPro, ia tak de screen untuk korang tengok. kalau nak tengok kene connect kan GoPro dengan smartphone atau ke laptop anda. anda perlu belajar beberapa perkara penting seperti

  • Connet GoPro to Smartphone (using wifi)
  • connect GoPro to remote control (using wifi)
  • Install update from GoPro website

kalau korang nak edit setting ni sebijik macam main digimon screen dia. cara paling senang, belajar je kat Youtube. orang kedai takkan ajar anda kerana mereka pun taktau.

 

10009739_10200829700899765_1118273407_n

 

Inilah contoh gambar yagn saya ambil bersama rakan saya Hafiz di hadapan rumah saya. Kalau kene dengan lightning dan keadaannya pasti gambar itu akan cantik. waktu ni saya ambil gambar guna wifi dari smartphone saya. korang boleh guna Iphone atau apa saja aplikasi GoPro dari Android untuk connect dengan GoPro. so, selamat belajar la semua ya…