Popular Tags:

PAKEJ KOREA SELATAN BACKPACKER MUSLIM 2015

April 20, 2014 at 11:13 pm

cats

Mencari pakej murah ke korea ?? Kami menawarkan pakej termurah ke korea dengan mengikut kesesuaian bajet anda. Pakej berkonsepkan Backpacker ini lebih jimat dan anda boleh melawati pelbagai tempat menarik di korea selatan.

PAKEJ KOREA SELATAN 2015 (Bajet & Backpacker)
tempah awal sebelum harga flight naik lagi. sila email untuk quotation.

email : cuticutibajetmurah@gmail.com

IMG_1941

Tarikh Travel Sudah ditetapkan:-
– Pakej E = 12-19 September 2015 (Autumn Season – 8D7N)
– Pakej G = 12-17 September 2015 (Autumn Season – 6D5N)
– Pakej I = 3-8 October 2015 (Autumn season – 6D5N)
– Pakej NOV = 7 – 12 November 2015 (Autumn Season – 6D5N)

Tempat lawatan
– Pakej E = Seoul + Nami Island + Everland + Jeju Island
– Pakej G = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej I = Seoul + Nami Island + Everland
– Pakej NOV =Seoul + Nami Island + Everland

 

20140427_140341

 

Harga pakej (penginapan dorm)
– Pakej E = RM 4400 per person – Kekosongan 4 katil
– Pakej G = RM 2990 per person – Kekosongan 4 katil
– Pakej I = RM 3250 per person – kekosongan 7 katil (LIMITED)
– Pakej NOV = RM 2990 per person – kekosngan 9 katil (LIMITED)
– Pakej L = RM 3250 per person
– Pakej M = RM 4450 per person

Harga pakej (double bed/family)
– Pakej E = RM 4900 per person
– Pakej G = RM 3400 per person
– Pakej I = RM 3750 per person
– Pakej NOV = RM 3450 per person
– Pakej L = RM 3650 per person
– Pakej M = RM 4950 per person

20140501_101935

 

Pakej termasuk :
– Penginapan sepajang lawatan (Dorm/Double bed/family room)
– Tiket penerbangan KL-SEOUL (pergi balik)
– Luggage 20 kg per person
– Makan seperti dalam itinerary
– Transport subway/Public bus/ shuttle bus
– Tiket masuk tempat lawatan
– Airport Transfer
– Tour guide (Malay)
– Flight seoul-jeju with 15 kg luggage (jika ambil pakej jeju saja)

Untuk quotation, sila nyatakan details di bawah

  • Jumlah ahli join travel (Dewasa/kanak-kanak/bayi)
  • Jenis pakej : Nyatakan pakej yang anda inginkan seperti diatas.

Untuk pertanyaan dan tempahan :

 

Jenis Penginapan Yang Disediakan :-

23786927

Double bed / Family Room 

2394764

 

Dorm (Hostel) – Hanya gambar contoh di Guest House

Bilik hostel ada 8 katil dalam 1 bilik

MAKLUMAT PENTING:

  • Harga yang ditawarkan bergantung pada kadar semasa flight
  • Jadual boleh diubah mengikut masa dan keadaan yang sesuai.
  • Makanan yang disediakan adalah halal (Pork Free)
  • Sila tempah awal untuk mengelakkan penginapan penuh.
  • Sila baca jadual perjalanan bagi mengelakkan anda keliru dengan aktiviti disana.
  • Jika anda tidak biasa dengan makanan korea, sila bawa makanan sendiri jika perlu.
  • Persiapan diri dan kesihatan penting kerana banyak berjalan kaki.
  • Bawa ubat-ubatan jika perlu.
  • Bawa toiletries sendiri.
  • Tidak bertanggungjawab jika ada perubahan/pembatalan penerbangan ataupun disebabkan cuaca buruk dll.

 

FAQ (Soalan yang sering ditanya)

1. Jika saya sudah bayar deposit, bolehkah saya ingin ubah tarikh travel atau batalkan tempahan?

Jawapan : Jika anda sudah bayar deposit, anda tidak boleh ubah tarikh travel atau batalkan kerana wang deposit anda digunakan untuk membeli tiket flight.

2. Bolehkah saya mendapatkan semula wang deposit atau bayaran penuh jika ingin batalkan pakej?

Jawapan: anda hanya  dapat Baki wang  selepas ditolak wang tiket penerbangan. selebihnya adalah hangus (burn).

contoh : bayaran deposit (RM 2000) – tiket flight (RM 1500) = RM 500 baki wang yang anda dapat (ini hanya contoh). 

3. Bagaimana saya ingin percaya dengan pakej ini?

Jawapan : sebagai bukti pembelian, salinan tiket flight akan di email kan kepada anda dimana wang deposit anda akan digunakan terus untuk membeli tiket flight.

4. Bolehkah membawa beg tarik (luggage) untuk backpacker ?

Jawapan : Ya. boleh. Sudah menjadi kebiasaan pelancong di korea selatan.

5. Pengangkutan apakah yang digunakan dalam pakej ini ?

Jawapan : Pengangkutan yang digunakan adalah subway (Train) atau public bus. Dimana anda perlu bersedia untuk berjalan kaki dan banyak naik turun tangga.

6. Bagaimana proses perjalanan kumpulan ini?

Jawapan : Pakej ini bergerak di dalam kumpulan dan berkonsep backpacker (bajet). Kesemua yang disediakan di dalam pakej adalah bersesuaian dengan bajet yang dikenakan kepada anda.

7. Bolehkah saya ingin request makanan?

Jawapan: Tidak. Di korea selatan adalah sukar mencari makanan halal lebih-lebih lagi ingin mengikuti selera anda. Ini kerana jarak dari tempat lawatan dan kedai makan halal adalah jauh.  kebiasaannya akan makanan makanan korea halal, ikan bakar korea dan kebab arab.

8. Saya tinggal luar dari KL/SELANGOR. bolehkah saya tempah pakej berserta flight ke KLIA2?

Jawapan: Ya boleh. Tambahan bayaran diperlukan.

9. Apakah syarikat penerbangan yang digunakan pakej ini?

Jawapan : AirAsia. Tetapi akan di maklumkan jika guna airlines yang lain.

10. Adakah kos tersembunyi selepas pembayaran penuh dibuat ?

Jawapan : Tiada bayaran tambahan selepas bayaran penuh di buat kecuali ada tambahan temapt lawatan, tambahan makanan, dan exceed luggage.

11. Pakaian apakah yang sesuai dipakai untuk pakej ini?

Jawapan :

  • Jika musim spring, sesuai pakaian biasa tetapi masih diperlukan sweater. Dan dinasihatkan pakai kasut biasa kerana banyak berjalan.
  • Jika Autumn/Winter dinasihatkan memakai pakaian lebih tebal dan sweater yang tebal kerana cuaca yang sejuk..dan dinasihatkan memakai kasut tapak yang tebal supaya tidak basah.

12. Bagaimanakah kita akan solat di dalam pakej ini?

Jawapan : Tempat solat disediakan. namun perlu bersedia untuk solat di tempat sunyi bagi sesuatu tempat yang jauh dari surau.

Seoul (masjid dan KTO) , Everland, Nami Island, Airport incheon (departure gate 15) ada surau.

13. Bolehkan perserta dari agama lain join pakej ini?

Jawapan: Ya semestinya boleh. sangat dialu-alukan.

14. Saya orang Indonesia / ASEAN, bolehkan saya join pakej ini?

Jawapan : Ya boleh, tetapi visa dan penerbangan ke korea mesti di mulakan di KLIA2 (KL AIRPORT)

15. Adakah pakej ini disediakan Insurance? 

Jawapan: Tidak. tetapi anda boleh tambah pakej dengan insurance. RM 60 seorang untuk insurance Tune.

16. Apakah kemudahan yang disediakan oleh pihak guest house di korea?

Jawapan : WiFi, tuala, Iron, water dispenser (COLD & HOT), Dapur memasak, microwave, laundry,

17. Adakah pakej ini bersesuaian dengan peserta berumur 60 tahun keatas?

Jawapan: Ini adalah pakej backpacker, boleh saja jika ingin menyertainya tetapi perlu bersedia untuk berjalan kaki dengan jarak yang jauh serta naik turun tangga. setakat ini yang paling tua join pakej ini adalah berumum 57 tahun.

18. Harga yang ditawarkan boleh tak minta discount ?

Jawapan: Harga adalah tetap.. Ini kerana bajet yang ditetapkan adalah per person dan sudah siap dikira kos nya. Dan perlu faham untuk ke korea memerlukan kos yang tinggi.

19. Saya ingin beli tiket flight sendiri dan ingin join pakej yang di sediakan ?

Jawawapan : Boleh tetapi anda perlu beli tiket flight dengan tarikh dan waktu penerbangan yang sama. Dinasihatkan ambil pakej lengkap dari kami kerana harganya sama saja selepas ditolak harga tiket flight.

20. Saya sudah tempah flight dan penginapan..bolehkan saya ingin pakej tour guide saja?

Jawapan: Boleh tetapi perlu mengikut tarikh yang tour guide kami available. Di nasihatkan untuk ambil pakej yang sedia ada kerana ia lebih murah.

21. Boleh tak saya bayar duit pakej ansur-ansur?

Ya boleh. tetapi anda perlu bayar penuh wang deposit kemudian baru boleh bayar ansur-ansur baki wang pakej.

22. Apakah details yang saya perlu sediakan untuk pakej korea ini?

Jawapan: details yang diperlukan adalah :-

  • Nama Penuh (sama dalam passport)
  • Nombor kad pengenalan
  • Nombor telefon
  • email
  • salinan pembayaran deposit/baki wang pakej

23. Bilakan saya perlu sediakan salinan passport?

Jawapan : salinan passport sangat diperlukan bagi tujuan proses check in flight. sila sediakan 1 bulan sebelum tarikh travel.

24. Untuk ke korea, perlu ke VISA?

Jawapan: Tidak perlu visa.., hanya perlukan passport sahaja. Passport mestilah sah 6 bulan selepas dari tarikh travel.

Maksudnya : contoh anda travel 1-4 Januari..jadi tarikh luput passport anda mestilah lebih dari 4 june …

 25. Dalam satu dorm? adakah bercampur laki perempuan? berapa orang satu dorm?

Jawapan : Dorm perempuan adalah asing..tetapi dorm lelaki akan berkongsi dengan pelancong lain (mixed dorm)…dalam satu dorm ada 6 hingga 8 katil.

26. Berapakah currency terkini wang korea won?

Jawapan: sila rujuk dengan money changer.

27. Berapakah wang yang perlu di bawah untuk ke korea?

Jawapan: Bawa untuk shopping atau tambahan makan saja..kalau tak cukup kat korea ada money changer.

28. Bolehkah keluarkan wang di ATM korea?

Jawapan : ya boleh..anda boleh rujuk google untuk cara pengeluarannya.

 

Gambar-gambar group terdahulu

IMG_1980

IMG_1889

IMG_1598

IMG_1496

20140502_141200

20140502_152619(0)

20140504_120149

IMG_1491

20140427_175224(0)

20140430_121526

20140429_113419

 

untuk sebarang pertanyaan lain boleh

Email : cuticutibajetmurah@gmail.com

Promo Flight AirAsia kaw kaw Murah!!!!

January 26, 2015 at 11:45 pm

1111

Cepat rebut flight promo AIRASIA….sekarang air asia bagi harga terbaik untuk tahun 2015…dan lagi best sekarang AirAsia dah takde lagi surcaj bahan api..Disebabkan harga minyak dunia dah turun…banyak lokasi pelancongan yang ditawarkan…saya sendiri pun dah merancang satu percutian idaman iaitu PERTH !!!!

 

perth

Murah-murah !!!! tapi tak beli lagi tiket flight ni..masih fikir lagi….kene fikir juga duit masa nak travel lagi..sana cost tinggi…tiket pergi balik perth hanya RM 547 seorang !!! memang murah sangat tuuuuuu..

Untitled

 

ini antara promo terkini dari AirAsia…murah-murah kan semua…selamat bercuti ye !!!

Terkini pesawat AirAsia Indonesia QZ8501

December 28, 2014 at 2:57 pm

awhj-Qsx

 

temubual terkini mengenai pesawat AirAsia Indoneisa QZ8501

 

Pilot : captain Irianto

co-pilot : Remy elmanuel rasor

SENARAI NAMA PENUMPANG ADALAH SEPERTI DI BAWAH:-

28senarai1.transformed 28senarai2.transformed 28senarai3.transformed

 

Details pesawat QZ 8501

2

3

Maggi Ketam Bangi Memang torbaik !!

December 21, 2014 at 12:23 am

 

IMG_2192

 

Bayangkan minggu ini saja 2x kali saya datang ke Gerai Chili Spicy Pasti Meletop !!! yang terletak di Food Court Tingkal 1, Bangi Gateway seksyen 15 ,Bandar Baru bangi. kuah maggi nya memang terbaik dan maggi di import dari Thailand..aku syak brader ni orang kelantan..sedap ya amat maggi kat sini…Harga pun takde la mahal mana..kira standard bandar la…Maggi ketam RM 13 satu mangkuk yang berisi 1  ketam.

selain dari Maggi ketam, terdapat juga Maggi udang, udang galah, sotong, ayam, ikan merah…selain itu terdapat juga Laksa penang, siam ,kelantan dan johor serta kegemaran saya iaitu Laksam !!

 

 

 

IMG_2184

ini lah kedai nya..kecik je..tak besar mana pun sebab ia dekat food court…penuh teliti brader ni masak…sebab tu sedap kot..

bagi yang nak cari bangi gateway ni kat mana..senang je…bukak je waze atau google maps..ingat ya..bangi gateway ni Hotel dan Shopping Mall bersebelahan padang mini bangi.